‘Yüze vurur ifadesi AK Parti tek başına iktidar bir tanesi’

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, resmi olmayan seçim sonuçlarına ilişkin, “Yüze vurur ifadesi, AK Parti tekrar tek başına iktidar bir tanesi” dedi.

‘Yüze vurur ifadesi AK Parti tek başına iktidar bir tanesi’

Yıldırım, seçim sonuçlarının ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamaya, “Yüze vurur ifadesi, AK Parti tekrar tek başına iktidar bir tanesi” sözleriyle başladı.

Türkiye’nin, milletin bugün tarihi bir gün yaşadığını, yüce milletin dünyaya yeni mesajı net şekilde verdiğini belirten Binali Yıldırım, “O mesaj Türkiye’nin geleceği, bu milletin kardeşliğindedir, birliğindedir, beraberliğindedir. Terörü cesaretlendiren, teröristleri azdıran, azmettirenler bir kez daha net bir şekilde mağlup olmuştur. Bu zafer Türkiye’nin, milletin zaferidir. Bu zafer, milletin zaferidir. Hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

Seçimlerin dünyaya verdiği bir mesajın daha olduğunu dile getiren Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin ilk defa yüzde 52 oyla seçtiği Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geniş vizyonunun ve ortaya koyduğu basiretli öngörüsüyle bir kez daha içeride ve dışarıda ülkemiz üzerinde oyun kurmaya çalışanlara en net bir şekilde cevap olmuştur. Millet, seçtiği Cumhurbaşkanı’nı hedef tahtasına oturtmaya çalışanlara esaslı bir ‘Osmanlı tokadı’ vurmuştur.

Seçimin İzmir mesajları

Seçimin İzmir bakımından verdiği önemli mesajların olduğuna da işaret eden Yıldırım, yaklaşık 2 aydır sürdürdükleri kampanyada “7 Haziran yol kazasıdır, 1 Kasım seçimleri memleket meselesidir” dediklerini, bu çağrının İzmir’de kısa sürede büyük karşılık gördüğünü kaydetti.

Tüm İzmirliler’e teşekkür eden Binali Yıldırım, yıllardan beri söylemleriyle ve vaatleriyle milletten yetki isteyen CHP’nin artık elde ettiği sonuçlar karşısında bir kez daha Türkiye gerçeğini görmek, kabul etmek ve bundan sonraki yol haritasını da belirlemek zorunda olduğuna işaret etti.

“2 Kasım yeni bir gündür”

2 Kasım’ın aydınlık Türkiye’nin yarınları için açılan yeni bir kapı olduğunun altını çizen Binali Yıldırım, “2 Kasım yeni bir gündür. Bu yeni günde artık kutuplaşma, ayrışma bir kenara bırakılacak, bütün düşüncedeki, bütün fikirlerdeki her vatandaşımız, bütün düşünce grupları büyük Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefi üzerinde kenetleneceklerdir” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin İzmir’de 7 Haziran seçiminde yüzde 26 civarında oy aldığını, şimdi ise yüzde 31-32 seviyelerinde olduklarını ifade eden Yıldırım, resmi olmayan sonuçlara göre yurt dışı oyların da katılmasıyla birlikte 1. bölgeden milletvekili sayısının 5 olma ihtimalinin olduğunu aktardı.

“Pensilvanya’ya sözünüz yok mu?”

İzmir’deki oy artışının kendisinin kentten aday gösterilip gösterilmemesiyle ilgisinin olup olmamasının sorulması üzerine Binali Yıldırım, “Bizde ‘sen, ben’ yok, biz varız, biz bir ekibiz. Çok güzel çalıştık, aynı heyecanı duyduk. Bu başarı net ve hepimizin övünmesi gereken bir başarıdır. Bütün ekip arkadaşlarımı yürekten kutluyorum” yanıtını verdi.

Bir partilinin “Pensilvanya’ya sözünüz yok mu?” demesi üzerine ise Yıldırım, “Kızma, ona da sözümüz var. Bu seçimde herkese söylenecek söz söylendi. Devlete, millete kumpas kuranlar bir kez daha dersini almıştır. Paraleli de almıştır, çaprazı da almıştır, yamuğu da almıştır” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X