Yüzlerce tank ateş açtı

Dünyanın gözü kulağı Kore Yarımadası’nda. Sınırdaki ABD-Güney Kore tatbikatının görüntülerinden dakikalar sonra bu kez Kuzey Kore televizyonu eşine az rastlanır sahneleri ekrana getirdi.

Yüzlerce tank ateş açtı

Pasifik Okyanusu kıyısında yer alan Wonsan’da sıralanan yüzlerce Kuzey Kore tankı, aynı anda ateş açtı. Gökyüzünü alev topuna çeviren tatbikatın fotoğraflarını Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı servis etti. 

Kuzey Kore, ordunun kuruluşunun 85’inci yılını kutluyor ve ‘Birleşik Atış Gösterisi’ isimli dev tatbikatla Seul ve Washington yönetimlerine gözdağı veriyor. 

FÜZELER ATEŞLENDİ

Sınırın hemen güneyinde ise, Kore Yarımadası kıyılarına nükleer denizaltı gönderen ABD ile müttefiki Güney Kore askeri tatbikata başladı. 

Savaş uçaklarının bombardıman yaptığı, helikopterlerin havalandığı, füzelerin fırlatıldığı ve tankların seri atışlar yaptığı gövde gösterisinde, gerçek mermiler kullanıldı. Tatbikat, iki ülke arasındaki tarafsız bölgede yapılıyor. 

Bu arada yüzlerce Güney Koreli, ABD’nin ülkenin güneyine yerleştirdiği THAAD füze sistemini protesto için sokağa döküldü. Göstericiler polisle çatıştı, en az 10 kişinin yaralandığı bildiriliyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X