Yüzlercesi bir anda ortaya çıktı! Binaları işgal ediyorlar

Dünyanın her yerini kasıp kavuran koronavirüs salgını geçen yıldan bu yana pek çok canı da aldı. Bu kapsamda farklı ülkelerin farklı dönemlerde kısıtlamaları olabiliyor. O ülkede verilen Covid-19 kısıtlamaları sebebiyle sokakları boş bulan maymunlar, adeta binaları işgal etti.

Yüzlercesi bir anda ortaya çıktı! Binaları işgal ediyorlar

Facebook üzerinden paylaşılan ve pek çok yerel haber kaynağında ‘maymunlar cehennemi’ olarak adlandırılan bu görüntüler, maymunların tehlike saçtığını da gözler önüne serdi. Sokaklarda çeteler halinde gezen maymunlar, binaları işgal etti ve o bölgedeki insanların bir kısmı da evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Tayland’ın Lopburi şehrinde hükümet tarafından alınan coronavirüs salgınının üçüncü dalgası nedeniyle uygulanan karantina sırasında maymun çeteleri boş sokakları mesken tuttu. Yiyecek bulmak için çeteler halinde gezen maymunlar arasında kavga bile çıktı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre hayvanların yaşadığı yiyecek kıtlığı sebebiyle kalabalık caddelere indikleri aktarıyor.

MAYMUNLAR CEHENNEMİNE DÖNDÜ

Maymun çetelerinin arasındaki kavga o kadar yüksek gerilimliydi ki pek çok noktada trafik durma noktasına geldi. Maymunlar cehenneminden bir kesitmiş gibi görünen o anlara şahit olan bir vatandaş, “Maymunların bağırdıklarını duyduğumda tapınağa yakın bir binadaydım. O kadar çok maymun vardı ki hepsi bir aradaydı. Kavga ettiklerini gördüm. Sonra hepsi birlikte yola çıktı ve birbirleriyle boğuşmaya başladı. Sayıları çok kalabalıktı” diyerek o anları anlattı.

Yüzlercesi bir anda ortaya çıktı Binaları işgal ediyorlar

Konuyla ilgili konuşan Devlet veterineri Supakarn Kaewchot, “Maymunlar turistlerin onları beslemesine çok alışkın ve şehir onlara kendi başlarının çaresine bakabilecekleri bir alan sağlamıyor” şeklinde görüş belirtti.

Maymun istilasını sosyal medya hesaplarından paylaşan onlarca kişi şaşkınlıklarını gizlemedi. Facebook üzerinden yüzbinlerce kez izlenen maymun çetesi savaşları, yetkililer tarafından açıklamalarla açıklığa kavuşturulmaya çalışılıyor. Yetkililer, maymunları birbirlerine saldırdıklarında durdurmanın imkansız olduğunu ve insanların onları dağıtmak için daha yüksek sesle korna çalmaya başlamasının meseleyi daha da kötüleştirdiğini söyledi. Görgü tanığı bir kişi, “Bu olay sonucunda çok sayıda maymun yaralandı. Yol yüzeyinde kan vardı. Ve kaybeden tarafın lideri istifa edene kadar geri çekilmediler”. dedi

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X