Yüzünü kapatıp polise taş atana 8.5 yıl hapis cezası

Van’da geçen yıl katıldığı PKK yanlısı gösteride yüzünü kapatarak polise taş attığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan 19 yaşındaki S.G., 8 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına mahkum oldu. Kararda, sanığın kimliğini gizlemek amacıyla yüzünü kapattığı ve ‘silahtan

Yüzünü kapatıp polise taş atana 8.5 yıl hapis cezası

Van’da 2015’te merkez İpekyolu Belediyesi tarafından düzenlenen konser sonrası Karşıyaka Mahallesi’nde çıkan olaylar sırasında, mobese görüntülerine yansıyan 19 yaşındaki S.G., yakalanarak gözaltına alındı.

 

Tutuklanan S.G.’nin Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davası sonuçlandı.

 

S.G.’nin avukatı ve yakınlarını katıldığı duruşmada, savcı sanığın yöneltilen suçu işlediğinin tespit edildiğini belirterek, cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatı ise müvekkiline yöneltilen suçlamaların ağır olduğunu ve bu suçlardan cezalandırılmasının hukuka aykırı olacağını belirtti.

 

Mahkeme heyeti, ‘Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne taşla ve yüzünü kapatarak katılma’, ‘Kimliğini gizlemek amacıyla yüzünü kapatarak ve yanındaki silahtan sayılan taşı kullanarak terör örgütünün propagandasını yapmak’, ‘PKK terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçlarından sanık S.G.’yi 8 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

 

Mahkeme ayrıca ‘Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılarak ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamak’ ve ‘Görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından ise S.G. hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X