‘Yüzyılın Cumhuriyet Kadını’ Bursa’dan! 108 yaşında büyük onur…

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü… Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın üniversite öğrencilerinden, ilk Türk kadın Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’a, Bursalı kadınlardan büyük sürpriz… Olay Gazetesi Yazarı, bu önemli günde 1914 yılında doğan Çığ’a yapılan sürprizi köşesine taşıdı…

‘Yüzyılın Cumhuriyet Kadını’ Bursa’dan! 108 yaşında büyük onur…

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü… Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın üniversite öğrencilerinden, ilk Türk kadın Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’a, Bursalı kadınlardan büyük sürpriz…

Olay Gazetesi Yazarı, bu önemli günde 1914 yılında doğan Çığ’a yapılan sürprizi köşesine taşıdı…

Yılmaz, bu güzel buluşmayı köşesine şöyle yansıttı:

Onu… Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın üniversite öğrencilerinden biri olması yanında ilk Türk kadın Sümerolog olarak herkes tanıyor. 1914’te Bursa’da doğan Çığ, bu yıl 108 yaşına girecek.

Yaşamını Mersin’de sürdüren bu değerli bilim adamını, kendisi gibi Bursalı olan genç sanayici olan DOSABSİAD ve TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel ziyaret etti.

Bursalı iki kadının Dünya Kadınlar Günü öncesinde Mersin’de gerçekleşen buluşmasına Çevikel biraz da “memleket hatırası” olarak Bursa ipeği, ipekböceği kozası ve kestane şekeri götürdü.

Ayrıca…

TUGİAD Genel Başkanı olarak da Yüzyılın Cumhuriyet Kadını Ödülü’nü takdim etti.

Ziyaretten mutluluk duyan Çığ da genç hemşerisine kitabını imzaladı, anılarını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X