Zabıtadan hijyen ve gramaj denetimi

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı öncesinde ilçe merkezi başta olmak üzere Güzelyalı ve Tirilye Mahalleleri’nde fırın denetimlerini sıklaştırdı.

Zabıtadan hijyen ve gramaj denetimi

ÖMER BİLİK

 

İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatları, ekmeklerin gramajları, un depolama, ekmek imalat yerleri ve çalışan personelin kılık kıyafetinin uygunluğu gibi kontrolleri yapan ekipler, görülen eksikliklerin giderilmesi konusunda işletmelere uyarılar yapıyor. 

İnsan odaklı hizmet anlayışı içerisinde denetimlerin gerçekleştiğini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, denetimlerde temiz ve sağlıklı ürün üreten esnaflara da teşekkür etti. Türkyılmaz, Ramazan ayında ve Ramazan Bayramı alışverişi öncesinde özellikle gıda maddeleri konusunda vatandaşların endişelerinin ortadan kalkması amacıyla denetimlerin sıklaştırılacağını kaydetti. Vatandaşların sağlığını tehdit eden hiçbir uygulamaya izin vermeyeceklerini ifade eden Türkyılmaz, “Bu konuda esnafımızın da hassasiyet göstereceğinden hiç şüphemiz yok” dedi.

İlçedeki ve mahallelerdeki fırınları düzenli olarak denetlediklerini kaydeden Zabıta Müdürü İlhan Aksakal da, fırınların ardından süpermarketlerde de denetimler yapacaklarını söyledi. Aksakal, “Görülen eksikliklerin giderilmesi için uyarılarımızı yapıyoruz. Kurallara uymayan işyerlerine de Zabıta Yönetmeliği ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerince gerekli işlemler gerçekleştirilecektir” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X