Zabıtalardan pazarda ‘tedbir’ denetimi

İçişleri Bakanlığının genelgesiyle pazarlara getirilen tedbirlerin uygulaması zabıta tarafından kontrol edilmeye devam ediyor.

Zabıtalardan pazarda ‘tedbir’ denetimi

Bursa genelindeki tüm belediyelerin zabıta ekipleri, pazar ve marketlerde dolaşarak yasağa uymayanları tespit ediyor.

Bu kapsamda ekipler il genelinde yine görevleri başındaydı. Osmangazi Belediyesi zabıta ekipleri Pazar Pazarı’na giderek denetim yaptı. Sosyal mesafe ve sokağa çıkma yasağına uymayan vatandaşları uyaran görevliler, maske dağıtımı da gerçekleştirdi.

Ekipler, iki çocuğuyla pazara çıkan bir vatandaşı ikaz ederek evine gönderdi. Bu arada, pazarda oturan 80 yaşlarındaki adamı da zabıta ekipleri araçla evine bıraktı. Neden pazara çıktığını sordukları yaşlı adam, ‘pazara alışverişe değil, evde canı sıkıldığı için’ gezmeye çıktığını söyledi.

MARKETLER İNCELENDİ

Nilüfer Belediyesi de, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda denetimlerine aralıksız devam ediyor. Ekipler bu kapsamda pazar denetimlerinin yanı sıra marketlerde de uygulama yaptı.

Halkın alışveriş yaptığı marketleri yerinde denetleyen ekipler, ekmek reyonları, manav bölümlerini titizlikle kontrol etti. Ekipler ayrıca market yetkililerini maskesiz müşteri alınmaması ve aynı anda toplam metrekarelerinin onda biri kadar müşteri kabul etmesi konusunda uyardı. Denetimler sırasında kurallara uymayan işletmelere de idari para cezası uygulandı.

MASKE DAĞITTILAR

Kestel Belediyesi ekipleri ise semt pazarlarında da önlemlerini arttırdı. Pazar yerlerinin girişlerine kontrol noktası oluşturan belediye ekipleri, vatandaşlara ve esnafa maske ile eldiven dağıtarak, koronavirüs tedbirleri konusunda bilgilendirdi.

Ayrıca zabıta ekipleri, tezgahlar arasındaki mesafenin 3 metre olması, hijyen kuralları ve fahiş fiyat artışlarına yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetim ve kontrollerini titizlikle yürüten Zabıta ekipleri, vatandaşları ve esnafı, temizlik kuralları ve sosyal mesafenin korunması hususunda uyardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X