Zafer Hizbullah’ın

Dokuz yıl aradan sonra ilk kez seçim düzenlenen Lübnan’da, sandıktan Ortadoğu’daki dengeleri değiştirecek bir sonuç çıktı.

Zafer Hizbullah’ın

Hizbullah ve siyasi müttefikleri, parlamentodaki koltukların yarıdan fazlasını kazandı. İsrail’den tepki de gecikme

Lübnan halkı pazar günü dokuz yıl aradan sonra ilk kez sandık başına gitti. 128 sandalyeli parlamento için düzenlenen seçimlerde, Hizbullah ve siyasi müttefikleri büyük bir zafer eldi. 

Resmi olmayan sonuçlara göre, ABD ve İsrail’in terörist örgüt olarak tanımladığı Hizbullah ile müttefiklerinin oluşturduğu Direniş’e Vefa ittifakı koltukların yarıdan fazlasını kazandı.

Seçimlerde 86’sı kadın, 583 aday yarışırken, katılım oranı 2009’daki son seçimlerde yüzde 54’ün gerisinde kalarak 49,2 olarak açıklandı. 

Yorumcular, yeni hükümetin de eskisi gibi ülkenin bütün önde gelen partilerinden oluşan bir koalisyon olarak şekilleneceğinde hemfikir. Hizbullah’ın siyasi temsilini artırması sonrası bakanlıklar için pazarlıkların nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu.

İSRAİL: LÜBNAN = HİZBULLAH

Hizbullah’ın Lübnan parlamentosunda çoğunluğa sahip olmasına İsrail’den tepki de gecikmedi. İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennet, sosyal medya hesabından “Hizbullah = Lübnan” mesajını paylaşıp, “İsrail devleti, egemen Lübnan devleti ile Hizbullah arasında ayrım yapmayacak ve topraklarından gelecek herhangi bir harekette Lübnan’ı sorumlu tutacak” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X