Zafer için yürüdüler

Bursalı doğaseverler 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı farklı bir etkinlikle kutladı.

Zafer için yürüdüler

 Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikte Atatürk Anıtı önünde toplanan doğaseverler saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra araçlarla Hünkar Köşkü’ne gelen doğaseverler, adımlarını ‘zafer yürüyüşü’ için attı. Patika yollardan yürüyüşe başlayan doğaseverler, yaklaşık 9 kilometre kat ederek Zeyniler Köyü’ne ulaşarak, etkinliği tamamladı.

 

Öte yandan  Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım desteğiyle Bursalı dağcılar, Gürcistan Rusya sınırında bulunan Kazbek Dağı’nda zirve yaptılar. Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Nazif Makas’ın kafile başkanlığında Bursa’da faaliyet gösteren 17 dağcılık kulübünden 33 dağcı, Kazbek tırmanışına katıldı. Gürcistan Rusya sınırındaki 5047 metre yükseklikteki Kazbek Dağı tırmanışında kar ve buzla kaplı zirveye Bursa ekibinden 25 dağcı ulaştı, 8 dağcı ise 4200 metrelerden ana kampa geri döndü. İl Temsilcisi Nazif Makas, ilk defa Kazbek dağına bu kadar kalabalık bir ekip ile tırmanış yapıldığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X