‘Zam teklifi ciddiyetten uzak’

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu sözcüsü Hasan Ali Kılıç, hükümetin memurlara 2016 için yüzde 5+4 ve 2017 yılı için yüzde 3+3’lük zam teklifinin, ciddiyetten uzak, kabul edilemez bir teklif olduğunu savundu.

‘Zam teklifi ciddiyetten uzak’

Memurların devam eden toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili KESK İzmir Şubeler Platformu adına Tüm Bel-Sen İzmir Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyen Kılıç, hükümetin ve sendikaların görüşmelerini değerlendirdi.

Kılıç, toplu sözleşme görüşmeleri başlamadan KESK olarak taleplerini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının önünde bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurmak istediklerini, ancak polis tarafından engellendiklerini öne sürerek, “Emekçilere polis saldırısı ile başlayan süreç, oyalamayla ve memurların çıkarlarının görmezden gelen bir anlayışla devam ediyor” dedi.

Hükümetin memura 2016 yılı için yüzde 5+4 ve 2017 için yüzde 3+3’lük zam teklifini değerlendiren Kılıç, şunları kaydetti:

“Bu teklif önceki tekliften sonra toplamda buçukluk bir artışa denk gelmekte olup, emekçileri oyalamayı hedeflemektedir. Kamu işverenin teklifi gayriciddidir, emekçilerle alay etmektir ve kabul edilemez. Teklif yüzde 5+5 olsa dahi bu durumda enflasyon oranının altında artış yapılmış olacaktır. Mevcut yeni teklif, yıllık yüzde 7,5 artışı ifade etmektedir. Yüksek vergi dilimleri nedeniyle zaten yapılan artışlar eriyip gitmiştir. İşveren heyeti, sadece yüzdelik artışla değil, temel taleplerimize ilişkin bütünlüklü bir teklifle kamu emekçilerinin karşısına çıkmalıdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X