‘Zaman’cılara biber gazı

“Paralel Devlet Yapılanması” soruşturması kapsamında İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği’nce kayyuma devredilen Zaman Gazetesi binasının önünde dün toplanan kalabalığa polis müdahale etti.

‘Zaman’cılara biber gazı

Zaman’ı da bünyesinde bulunduran Feza Gazetecilik’in Yenibosna’daki binası çevresinde toplanan grup, uyarılara rağmen dağılmayınca polis müdahalesiyle karşılaştı. TOMA destekli çevik kuvvet ekiplerince tazyikli su ve biber gazı sıkılan grup, kısa sürede dağıldı. Gazdan etkilenen kadınlar, gözlerine limon sıkarak gazın etkisini azaltamaya çalıştı. Sağlık ekipleri de gazdan etkilenen bazı kişilere, olay yerinde bekleyen ambulansta yardım etti. Takviye ekiplerin de gelmesinin ardından yol trafiğe açıldı. 

Personele kimlik kontrolü

Bu arada, Zaman Gazetesi’nin de içinde bulunduğu Feza Gazetecilik A.Ş.’ye kayyum atanmasının ardından dün sabah işe gidenler, polis kontrolünde binaya alındı. Tüm giriş ve çıkışları denetim altına alan polis, kurumda çalıştıklarına dair kimlikleri gösterenlerin binaya girişlerine izin verdi. Destek için gelenler ise binaya yaklaştırılmadı.

Öte yandan, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici’nin, atanan kayyum heyeti tarafından iş akdinin fest edildiği belirtiliyor.

Boydak ailesi sorguda

Kayseri’deki “paralel devlet yapılanması” operasyonunda önceki gün gözaltına alınan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, şirket CEO’su Memduh Boydak, Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Boydak ile Murat Bozdağ, dün sabah Adli Tabiplik’te sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından sorgularının devamı için Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Boydak ailesinin sorgusu devam ediyor.

Davutoğlu: Hukuki süreçlerdir

İran’da temaslarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Zaman Gazetesi’ne kayyum atanmasıyla ilgili olarak, “Bunlar kesinlikle siyasi değil, hukuki süreçlerdir. Hukuki süreçlere müdahalemiz olmadı, olmaz. Hükümetimize muhalefet eden tek gazete bahsedilen gazete değil. Diğer gazeteler özgürce fikirlerini ifade ediyorlar. Hiç kimseye de ‘niçin bu fikirleri serdediyorsunuz’ diye bir sorgulama, bir uygulama yok” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X