‘Zarar ettirmeyecek bir ücret belirlensin’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, özel halk otobüslerinin ücretsiz taşıdığı 65 yaş ve üzeri yolcular için yapılacak ödemelerin usul ve esaslarının belirleneceği yönetmeliğin bir an önce yayımlanarak mağd

‘Zarar ettirmeyecek bir ücret belirlensin’

Özel halk otobüslerinde 65 yaş ve üzeri yolcuların ücretsiz taşınmasının doğru olduğunu belirten Palandöken, “Sosyal devletler emeklisini, dulunu, şehit yakınını, gazisini, yaşlısını ve öğrencisini korur ama bu korumayı bir başkasına yaptırmaz. Bunu devletin kendisi yapar. Devlet vergiyi bu hizmetleri yapmak için alır. Bizler vergi veriyoruz, ev geçindiriyoruz. Sürdürülebilir bir faaliyet için sürdürülebilir bir gelir olmazsa bu iş yürümez. Şimdi otobüs başına 600 lira verileceği belirtiliyor. Bize bugüne kadar resmi yazı veya belge gelmedi. 600 lira neye göre hesaplandı bilmiyoruz. Yetkililerimizden beklentimiz, bize zarar ettirmeyecek bir ücret belirlenerek ihtiyacı olan vatandaşlarımızı taşımaya devam edebilelim. Böylece sosyal devlet ilkeleri hepimiz için yerini bulmuş olur” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X