Zararlı alışkanlıklarla mücadele sürüyor

Uyuşturucu madde kullanımının her geçen gün artıp ölümlere yol açması tedirginlik yaratıyor. Uyuşturucuyla mücadelede her kesim önemli adımlar atılırken, Bursa sağlık eski Müdürlerinden Dr. Hüseyin Hüsnü Serdar da bu konuda başı çekenler arasın geliyor.

Zararlı alışkanlıklarla mücadele sürüyor

Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği’nin de Başkanı olan Dr. Serdar, son zamanlarda okulları tek tek gezerek öğrenci ve velileri zararlı alışkanlıkla konusunda bilgilendiriyor.

TÜTÜN DEYİP GEÇMEYİN

 

Her türlü zararlı alışkanlıkları altını çizerek anlatan Serdar, ‘Sigara, uyuşturucuya geçişte ilk kapıdır. Sigara kullanan gençlerin büyük bir kısmı ilerki aşamada içki içmeye başlar. Bu kimseler, diğerlerine göre 8 kat daha fazla uyuşturucu kullanma riski taşır’ dedi. 

Dr. Hüseyin Hüsnü Serdar, uyuşturucu madde kullanımının zararlarını anlatırken de bunun sadece kişinin bireysel yaşamlarını değil, toplumu da etkilediğine işaret ederek, ‘Cinayetlerin yüzde 60’ı, saldırıların yüzde 40’ı, tecavüzlerin yüzde 33’ü uyuşturucu ve alkol kullanımıyla ilgilidir’ şeklinde konuştu.

Serdar sözlerinin sonunda, madde kullanımında ‘arkadaş çevresi’nin birinci, ‘merak duygusu’nun da ikinci neden olarak geldiğini bildirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X