Zencani’nin havayolu şirketi ve oteline el konuldu

İran’da yolsuzluk soruşturmalarının odağında bulunan iş adamı Babek Zencani’ye ait Keşm Havayolları’nın (Qeshm Air) ve Keşm Adası’ndaki 5 yıldızlı otele devlet tarafından el konuldu.

Zencani’nin havayolu şirketi ve oteline el konuldu

İran’ın Keşm Serbest Bölgesi Başkanı Ali Ekber Şabanifer yaptığı açıklamada Zencani’nin devlete olan borcunun bir bölümünün, havayolu şirketinin Petrol Bakanlığına devredilmesi yoluyla tahsil edildiğini söyledi. Şabanifer ayrıca Zencani’nin, Keşm Adası’ndaki 5 yıldızlı otel için yaklaşık 42 milyon dolar yatırım yaptığını, bu çerçevede kendisine arsa tahsis edilmesinden doğan borcunu ödemesini talep ettiklerini ifade etti. 

İran’da yolsuzluk soruşturmaları kapsamında iş adamı Babek Zencani, 30 Aralık 2013’te Başsavcı’nın talimatıyla tutuklanarak Tahran’daki Evin Cezaevine gönderilmişti. Ülkede 70’e yakın şirkette hisseleri bulunan Zencani, satılan petrolden elde edilen geliri İran Merkez Bankasına eksik aktarmakla suçlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X