Zeytin ağaçlarındaki zararı yerinde incelediler

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Mudanya CHP İlçe Başkanı Ergül Batman ve yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz hafta yaşanan yoğun kar yağışından dolayı zeytin ağaçlarında oluşan hasarı yerinde incelediler.

Zeytin ağaçlarındaki zararı yerinde incelediler

ÖMER BİLİK

Esence, Yalıçiftlik, Tirilye, Kumyaka bölgelerinde yaptıkları çalışmada, yoğun kar yağışının zeytin ağaçlarına verdiği zararları tespit ettiklerini belirten CHP İlçe Başkanı Ergül Batman, zararın genel olarak yaşlı ağaçlarda olduğunu söyledi. Bazı ağaçların gövdesinden koptuğunu bazılarında ise dallarda kırılma görüldüğünü ifade eden Batman, daha geniş bir araştırma, değerlendirme, zarar alanı ve zarar miktarını ortaya çıkarmak için CHP İlçe Başkanlığı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile Mudanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü ziyaret ederek bilgileri paylaştıklarını anlattı.

Batman, “2090 Sayılı Afet Kanunu’nun iklim değişikliği ve buna bağlı afetlerin yoğunlaşması göz önüne alınarak, çiftçinin zararının giderilecek şekilde yeniden düzenlenmesi, TARSİM sigorta kurumunun zeytin için kar yükü, soğuk, üşüme, don, lodos, aşırı yağıştan dolayı döllenme eksikliğini azaltacak bir uygulamaya acilen geçmesi gerekmektedir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X