Zeytin Festivali hazırlıkları başladı

Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi, Gemlik Kent Konseyi, sivil toplum kuruluşları, muhtarlıklar, kamu ve özel kurum ve kuruluşlar ile birlikte organize edilen Zeytin Festivali Çalışma Grubu bu yıl yapılacak festival ile ilgili konuları ele aldı.

Zeytin Festivali hazırlıkları başladı

CEMAL KIRGIZ

 

Geçtiğimiz yıl 4-8 Kasım tarihleri arasında yapılan ve büyük ilgi gören Geleneksel Gemlik Zeytini Festivali, “Zeytinin Başkenti Gemlik” temalı olarak bu yıl ikinci kez yapılacak. Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Başkan Yardımcısı Ahmet Çakmak ve Genel Sekreter Mehmet Çelik, yürütme kurulu üyeleri ile bir toplantı yaptı. Geçtiğimiz yıl yapılan birinci Uluslararası Zeytin Festivali ile ilgili görseller slayt gösterimle masaya yatırıldı. Eksikliklerin yanı sıra, sıkışıklığa neden olan bazı programlar da toplantıda değerlendirmeye alındı. Toplantıda Uluslararası Gemlik Zeytin Festivali’nin 21-23 Ekim veya 28-30 Ekim tarihleri arasında yapılması konusundaki görüşler değerlendirildi.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda, program taslağı konusunda prensip anlaşmasına varıldı. Çalışma grubunun çeşitli istişare toplantılarının ardından, bir ay içinde festival tarihini ve programları saptaması bekleniyor. Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, bu yıl da ilçeye yakışan bir festival için titiz çalışma yürüttüklerini belirterek, her kesimi kapsayan güzel bir organizasyon için ilk adımı attıklarını söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X