Zeytin Festivali’ne erken start

Gemlik’te geçtiğimiz yıl kasım ayında ilki yapılan Uluslararası Gemlik Zeytin Festivali için çalışmalar başlıyor.

Zeytin Festivali’ne erken start

CEMAL KIRGIZ

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, sivil toplum örgütü yöneticileri ve sponsor firma temsilcilerini Büyükşehir Belediyesi Atatepe Sosyal Tesislerinde ağırladılar. Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Doğan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Beki ve Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik de toplantıda yer aldı. 

DÜNYAYA TANITIM

Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, bu yıl yapılacak festivalin daha görkemli olmasına gayret edeceklerini kaydetti. Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Paşa Ağdemir, ikinci festivale daha çok zeytin tüccarı ve üreticisinin davet edilmesi gerektiğine işaret etti. 

Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik de, zeytinin Gemlik’te Gemliklilere değil, Türkiye geneline, Avrupa’ya ve hatta dünyaya tanıtılması gerektiğine dikkat çekti. Çelik, “Zeytinimizi hem tanıtmalıyız, hem de korumalıyız” diye konuştu.

Bursa’nın her ilçesinin öne çıkan değerleriyle ilgili olarak festival yapması gerektiğini vurgulayan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni de, Gemlik’in bu konuda öncülük yaptığını ifade etti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, Belediye olarak her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X