Zeytin sineğine karşı mücadele

Tarımsal alanlarının 85 bin dönümlük en büyük bölümü zeytinliğe ayrılan ve bu konuda söz sahibi olan Orhangazi’de 2017-2018 sezonu zeytin hasadına yaklaşılırken, zeytin ürünün en büyük dertlerinden biri olan ‘zeytin’ sineği mücadelesine de başlandı.

Zeytin sineğine karşı mücadele

NEVZAT OKUMUŞ

 

Orhangazi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Keramet Mahallesi zeytin üreticilerini izlerinin görüldüğü zeytin sineği mücadelesi konusunda uyarırken, Orhangazi Ziraat Odası da Ziraat Mühendisi ile mahalleleri dolaşarak zeytin üreticilerini bu zararlıya karşı uyararak, nasıl mücadele edilmesi gerektiğini birebir anlatıyor. 

 Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere, zeytin meyvelerinin çürüyerek dökülmesine, yağının azalmasına neden olan zeytin sineği konusunda şu bilgileri aktardı, “Özellikle yöremizde sofralık zeytin öne çıktığı için zeytin sineğinin bu tür zeytine olan zararı da büyük oluyor. Zeytin sineği larvaları meyve etinde zarar oluşturur. Zeytin çekirdeğinin etrafında galeriler açarak beslenir. Zeytin sineği, musallat olduğu ürün danelerinin dışında siyahımsı küçük noktalarla kendini belli eder” dedi.

 Zeytin sineğine karşı mücadelenin haziran ayından itibaren ‘seks tuzağı’ adı verilen tuzaklarda yakalanan zeytin sineği ergin sayısının artış göstermesi ile ilaçlı mücadeleye başlandığını anımsatan Hasan Cevizlidere, yöre zeytin üreticilerini uyararak, İlçe Tarım ve Ziraat Odası tarafından yapılan duyuruları takip etmelerinin yerinde olacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X