Zeytin üreticisi kooperatifini sahiplendi

Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sevinç, üretici ortaklardan alınan ürün miktarı ile belirledikleri hedefe yaklaştıklarını söyledi.

Zeytin üreticisi kooperatifini sahiplendi

NEVZAT OKUMUŞ

 

Zeytin üreticileri iki ay süren zeytin alım kampanyasında, bekledikleri fiyattan ürün teslim etti. Marmarabirlik bünyesindeki 189 Sayılı Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sevinç, üretici ortaklardan alınan ürün miktarı ile belirledikleri hedefe yaklaştıklarını söyledi. 2015 Ekim ayındaki rekolte beyanı döneminde 2 bin 469 kooperatif ortağının 3 bin 446 tonluk ürün teslimi yapmasının söz konusu olduğunu ve 31 Aralık itibariyle alınan ürün miktarının 2 bin 550 tona ulaştığını ifade eden Ömer Sevinç, “Beyan edilen ürünün yüzde 74’ünü aldık. Geri kalan miktarın bir bölümü yağlık olarak ayrıldı, bir bölümünü tüccar aldı, bir bölümü de üreticiler tarafından kendi havuzlarında tuzlandı. Bugüne kadar üretici ortaklarımıza 15 günlük periyotlar ile dört ödeme yaptık ve toplamda 6 milyon 375 bin TL banka hesaplarına yatırıldı” dedi.

Orhangazili zeytin üreticisi ortakların kendi kooperatifini alım sezonunda sahiplendiklerini kaydeden Ömer Sevinç, alımlarda açıklanan fiyatlar ile ödemelerin gününde yapılmasının üreticiyi memnun ettiğini söyledi. Sevinç, “İyi bir alım sezonu geçirdik” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X