Zeytin üreticisine akademik destek

Marmarabirlik, İznik bölgesindeki zeytin üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Zeytin üreticisine akademik destek

HAYRİ ŞEN

Söz konusu toplantıda, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi öğretim görevlileri Prof. Dr. Haluk Başar, Doç. Dr. Cevriye Mert, Doç. Dr. Nabi Alper Kumral, Doç. Dr. Himmet Tezcan tarafından üyelere zeytin üretimi, gübreleme, zeytin hastalıkları ve budama ile ilgili bilgiler verildi.

Toplantıya İznik Zeytin Satış Kooperatifi üyesi yaklaşık bin zeytin üreticisi katıldı. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’nın da hazır bulunduğunu toplantının açılışında konuşan İznik Zeytin Satış Kooperatifi Başkanı Ergün Sürücü, zeytin üreticilerinin 2010 yılı ve sonrasında çeşitli nedenlerden dolayı zeytin üretiminde büyük verim kayıpları yaşadığını söyledi.

Bu sorunların nedenleri ve çözümlerini konuşmayı hedeflediklerini belirten Sürücü, ”Amacımız, İznik’teki zeytin üreticilerinin geleneksel tarımın yanı sıra bilinçli tarıma da yönelmesine olanak tanımaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X