Zeytin üreticisine kar ve don şoku

Gemlik ve çevresinde etkili olan kar yağışı zeytin ağaçlarının büyük zarar gördüğü bildirildi. Bazı köylerde dal kırılmalarının yüzde 60’lara kadar çıktığı bildirildi.

Zeytin üreticisine kar ve don şoku

CEMAL KIRGIZ

Geçtiğimiz hafta yağmaya başlayan ve önceki gün de yoğun bir şekilde yağmaya devam eden kar yağışı, Gemlik ve çevresindeki ekili zeytin ağaçlarına büyük zarar verdi. Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, özellikle zeytin dalı kırılmasının bazı köylerde yüzde 60’lara vardığı bildirdi. 

Konu ile ilgili gerekli yerlere yazı yazdıklarını belirten Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, ”Son kar yağışları nedeniyle Gemlik zeytin üreticilerinin zeytin dallarının kırılması nedeniyle şimdiden büyük kayıplar yaşayacağı görülmektedir. Zeytin dallarının kırılması bazı köylerimizde yüzde 60’a varmış bulunuyor. Eksi derecedeki soğukların filizlerdeki göz yanmalarına da sebep olacağı aşikâr. Ayrıca zeytin dalı filizlerinde şimdiden çatlamalar görülüyor. Çatlamalar zeytin ağaçlarının kurumasına sebep olacağı ortada” dedi.

MAĞDURİYET GİDERİLMELİ

Oda tarafından İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne durum tespiti ve üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için yazı yazıldığını ve cevap beklediklerini belirten Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, olumsuz hava şartları ve aşırı kar yağışı nedeniyle zarar gören zeytin üreticisinin mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X