Zeytin üreticisinin yağmur sevinci

Geçen hafta sonu görülen yağmur Orhangazi’de zeytin üreticisini sevindirirken, hasadın yüzde 50’sine gelen üreticiler ürün toplamak için insan bulmakta zorlanıyor.

Zeytin üreticisinin yağmur sevinci

NEVZAT OKUMUŞ

Ekim ayı sonunda hasadına başlanan zeytinde, geçtiğimiz hafta yörede görülen yağışların, zeytine yararlı olduğu belirtildi. Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere, “Öncelikle toprağın yeniden nemlenmesini sağladı ve sıcaktan yumuşayan ve buruşmaya başlayan zeytinleri diriltti” dedi. Diğer taraftan, kuraklık nedeniyle az da olsa bazı kesimlerde ‘kara hastalık’ olarak bilinen ‘karakoşnil’ hastalığının görüldüğünü ifade eden Cevizlidere, bu zararlının bu yıl etkisini göstermeyeceğini, ancak gelecek yıl için önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.

İNSAN GÜCÜ AZ

2015-2016 sezonunda 19 bin ton dolayında zeytin rekoltesi bekleyen Orhangazi’de hem üründen hem de Marmarabirlik’çe verilen barem fiyatlarından memnun olan zeytin üreticisi ayrıca, hasat döneminde zeytin toplamak için insan bulmakta zorlanıyor. Çok yerde komşuların birbirlerinin hasadına imece usulü yardımcı olduklarını belirten Hasan Cevizlidere, hasadın yüzde 50 dolayına geldiğini sözlerine ekledi. 

İRİ DANELER TOPLANDI

Marmarabirlik bünyesindeki 189 Sayılı Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sevinç de, kooperatife teslim edilen üründen memnun olduklarını ifade etti. Sevinç, şimdiye kadar bin 800 tonluk bir alım gerçekleştirdiklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X