Zeytinci bu sezonu rahat geçirdi

Marmarabirlik bünyesindeki Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sevinç, 2015-2016 zeytin sezonunda üretici ortakların rahat bir süreç yaşadıklarını söyledi.

Zeytinci bu sezonu rahat geçirdi

NEVZAT OKUMUŞ

Ömer Sevinç, “Bu sezon çok fazla rekolte olmadı. 19 bin tonda kalınmasına rağmen ürünümüz kaliteliydi. Marmarabirlik’in verdiği fiyat ve ödeme takvimine uyması nedeniyle rahat bir sezon yaşadık. Ürün alım kampanyasında kooperatif olarak 2 bin 550 ton ürün alımı gerçekleştirdik ve alınan bu ürünün karşılığında rekolte beyannamesi veren 2 bin 469 üretici ortağımıza ilaç ve gübre borçlarını kesmek suretiyle toplam 10 milyon 164 bin liralık bir ödeme yaptık. Bu ödeme kooperatif tarihinin de en fazla ödeme yaptığı bir dönem oldu” dedi.

SOĞUKLAR ETKİLİ OLDU

Yılbaşında gece hava sıcaklığının eksi 12 dereceye kadar inmesini de değerlendiren Ömer Sevinç, yörede dalgalı şekilde ağaç yanıkları olduğunu kaydetti. Sevinç, “Bu zeytin ağaçları kendini toplayamazsa verimden iyice düşecek ve gelecek sezon rekolteyi olumsuz etkileyecek. Temennimiz yaşanan soğukta göz dediğimiz sürgün noktalarının yanmamış olması. Bu durum filizlenme döneminde kendini gösterecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X