Zeytinciler kayıt dışına savaş açtı

Zeytin sektöründe tüm tarafları bir araya getiren Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği çalışmalarına başladı. Kurucu Başkan Hidamet Asa, ”En büyük amaçlarımızdan biri merdiven altı üretimi bitirmek” dedi.

Zeytinciler kayıt dışına savaş açtı

Zeytin sektöründe yaşanan sorunların çözümü amacıyla geçtiğimiz ay kurulan Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa kurucu başkanlığında ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı.

Marmarabirlik Genel Müdürlük Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Asa, sektörde yaşanan sıkıntıların çözümü için üreticinin ve sanayicinin aynı çatı altında toplanması gerektiğini söyledi. Kontrolsüz ve kayıt dışı üretimin sektörün geleceğini tehlikeye attığını ifade eden Asa, ”Bizler yıllarca aynı masanın etrafında bir araya gelemediğimiz için bugün sektörde çeşitli sıkıntılarla karşı karşıyayız. Bundan böyle sorunlarla üreticilerimiz ve sanayicilerimizle birlikte ticaret sanayi odalarımız, borsalarımız ve ziraat odalarımızın katkılarıyla hep birlikte mücadele edeceğiz. Derneğimizin en büyük amaçlarından biri tüketimin azalmasına neden olan merdiven altı üretimi bitirmek ve dolayısıyla ülke genelinde zeytin tüketimini artırmak olacak” diye konuştu.

ÖNEMLİ PROJELER YOLDA

Çalışmalara başladıklarını dile getiren Asa, ”Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği, sadece Bursa’yı kapsayan bölge odaklı bir dernek değil, ülke geneline hitap eden bir çatı kuruluş olacak. Önümüzdeki günlerde üye sayımızın ve dernek faaliyetlerine katılımın da artmasıyla sektörün geleceği için önemli projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu. Asa, dernek logosunun belirlenmesi, derneğin tanıtımı ve üye sayısının artırılması için bölge ziyaretleri yapılmasına karar verdiklerini de sözlerine ekledi.

KURUCU YÖNETİM BELİRLENMİŞTİ

Sektörün gelişimi ve sorunların çözümü amacıyla hayata geçirilen Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği’nin kurucu yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşmuştu: ”Hidamet Asa (Marmarabirlik), Prof. Dr. Haluk Başar (Uludağ Üniversitesi), Hasan Gürses (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası), İbrahim Özhan (Bursa Ticaret Borsası), Özlem Sarı (Erdek Ticaret Odası), Mutlu Demir (Karacabey Ticaret Borsası), Halit Sezgin (Bandırma Ticaret Borsası), Ali Çelik (Gemlik Ziraat Odası), Raif Döner (Mudanya Ziraat Odası).

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X