Zeytincinin el kitabı

Orhangazi Ziraat Odası ve Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğinde hazırlanan ‘Zeytin Zararlıları’ isimli kitabın tanıtımı yapıldı.

Zeytincinin el kitabı

NEVZAT OKUMUŞ

 

Oda Başkanı Hasan Cevizlidere, Doç. Dr. Alper Kumral ve Ziraat Yüksek Mühendisi Gamze Mertoğlu tarafından hazırlanan kitabın amacının zeytinin sezon içindeki bakım ve mücadelelerini aktarmak, Orhangazi’yi zeytinde öne çıkarıp marka haline getirmek olduğunu söyledi.

37 sayfalık ve fotoğraflı olarak yayınlanan kitabın, Orhangazi’de sürdürülen 2, 5 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Alper Kumral, zeytinle ilgili akademik her türlü araştırma ve yayının zeytin üreticisine indirilmesi gereğine işaret etti. Orhangazi yöresindeki zeytin ağaçlarında öne çıkan bir numaralı zararlının ‘zeytin güvesi’ olduğunu ve geçen sezon yüzde 90’lara varan zarara neden olduğunu kaydeden Doç. Dr. Alper Kumral, aşırı gübreleme, iklime göre hareket ve aynı ilacı kullanma alışkanlığına dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X