Zeytincinin sorunları ZEYDER’le çözülecek

Şubat ayında kurulan Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği (ZEYDER), bölge ziyaretlerine başlıyor.

Zeytincinin sorunları ZEYDER’le çözülecek

Üretici ve sanayicilerle bir araya gelecek dernek yöneticileri, sektör sorunlarına ilişkin dosya hazırlayarak ilgili Bakanlıklara sunacak. Derneğin, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’nın kurucu başkanlığındaki son yönetim kurulu toplantısında, sektörün başlıca sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Marmarabirlik’in Başköy’deki Entegre Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Asa, dernek çatısı altında zeytin sektörünün tüm kesimlerini kucaklamayı istediklerini söyledi.

Zeytin üreticileri ile sanayicilerini aynı masa etrafında toplayarak, sektörün sorunlarını birlikte çözmeyi hedeflediklerini dile getiren Asa, ”Öncelikle üye sayımızı artırmaya yönelik bölge ziyaretleri gerçekleştirmeyi planlanıyoruz. Bugün itibariyle 94 üyemiz var. Hedefimiz ağustos ayı sonunda ilk Genel Kurulumuzu 500 üye ile yapmaktır” dedi.

SORUNLAR TESPİT EDİLECEK

Bölge ziyaretleri kapsamında üretici ve sanayicinin karşılaştığı sorunları tespit edeceklerini ifade eden Asa, ”Bunları çözüm önerileri ile birlikte bir dosya haline getirip, ilgili Bakanlıklara ileteceğiz” ifadesini kullandı. İlk olarak 30 Mayıs’ta Orhangazi Ticaret Odası ve Gemlik Ticaret Borsası’nda üretici ve sanayicilerle bir araya geleceklerini anlatan Asa, toplantıda gündeme gelen sektör sorunları ve çözüm önerilerini ise şöyle sıraladı: ”Ağaç başına verim düşüklüğü, kontrolsüz fidan dikimi, üretimde planlamanın olmaması, bilinçsiz zirai bakım ve mücadele, tüketicinin yetersiz ve yanlış bilgisi, hijyenik olmayan depolama koşulları, merdiven altı üretimdir. Çözüm önerilerimiz ise çiftçi eğitimleri, tarımsal destekler, kayıt dışılığın önüne geçilmesi, tarımsal araştırma ve geliştirme, tahmini rekolte tespit çalışmalarına yönelik ağaç sayısı tespiti, tüketimin artırılması, ihracat destekleri, haksız rekabetin önlenmesi ve tüketicinin bilinçlendirilmesidir.”

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X