Zeytinciye borç erteleme mesajı

Bursa bölgesinde zeytin ağaçlarının önemli bir bölümünün yoğun kar yağışı nedeniyle kırılması, üreticiyi kara kara düşündürüyor. Zararı yerinde inceleyen TZOB Genel Başkanı Bayraktar, üreticinin kooperatif ve bankalara olan borçlarının yeniden yapılandır

Zeytinciye borç erteleme mesajı

NEVZAT OKUMUŞ

 

Bursa’da yoğun kar yağışı zeytin ağaçlarının dallarını kırdı. İnegöl ve  Gemlik’ten sonra Orhangazi’de Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere ile birlikte ilçeye bağlı Heceler ile Sölöz Mahallelerinde dal kırığı zararına uğrayan zeytinlik alanları gezen TZOB Genel Başkanı Bayraktar, üreticinin borçlarının yeniden yapılandırılması için harekete geçeceklerini söyledi.

Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının yapılandırılması gerektiğini öne süren Bayraktar, SGK ve elektrik borçlarının da bu yapılandırılmaya dahil edilmesini hükümetten isteyeceklerini belirtti. 

YETERLİ DEĞİL, AMA

Borç ertelemesinin çiftçi için yeterli olmadığının altını çizen Şemsi Bayraktar, önemli olan borcununu ertelenmesi değil, çiftçinin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Bayraktar, ‘ Bu nedenle ürün sigortası uygulamasının TARSİM’e alınması gerekir. Çiftçi TARSİM olayına sıcak bakmıyor. Çiftçimizi bu kuruma yöneltmek gerekir. Zira çiftçinin yeni kredilere değil taze paraya ihtiyacı var’ dedi. 

YENİ BİNAYI GEZDİ

Orhangazi’ye geliş amacının Ziraat Odasına kazandırılan yeni bina açılışına katılamayışı olduğunu da ifade eden Şemsi Bayraktar, modern binayı gezdi ve Oda Başkanı Hasan Cevizlidere’yi kutlayarak, başarılarının devamını diledi. 

AYDIN VE ÇAĞLAYAN DA KATILDI

Orhangazi Ziraat Odası’nda genel başkanları için bir araya gelen İznik, Gürsu, Kestel, Yenişehir, Gemlik, Karacabey ve Bandırma oda başkanları ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gürkan Kabul’e bir süre sonra katılan AK Parti Milletvekili İsmail Aydın ile Belediye Başkanı Neşet Çağlayan,  Şemsi Bayraktar ile zarar konusunda bilgi alışverişinde bulundu. İsmail Aydın, konuya ilişkin önerilere destek verirken, kendisinin de gerekli katkıda bulunacağını iletti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X