Zeytinciye iki müjde

Marmarabirlik ürün alım bedellerinin tamamını 16 Ocak’ta ödeyeceğini açıklarken, 22,8 milyon liralık gübre ve zirai ilaç yardımının da müjdesini verdi.

Zeytinciye iki müjde
Marmarabirlik, üretici ortaklarının yüzünü güldürme noktasında iki önemli karara daha imza attı. 22 Ekim 2014 tarihinde başlayan ürün alım kampanyasının bitiş tarihini 9 Ocak 2015 olarak belirleyen Marmarabirlik yönetimi, bu tarihe kadar gerçekleştirilecek olan ürün alım bedellerinin de 16 Ocak 2015 tarihinde ödenmesini kararlaştırdı. 
 
 
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, bugüne kadar toplam 26 bin 500 ton ürün alımı gerçekleştirdiklerini, kampanya bitimine kadar bu rakamın 28 bin tona çıkacağını söyledi.
 
 
115 MİLYON TL’LİK ÜRÜN
 
 
Rekoltedeki sert düşüşe rağmen beklentinin üzerinde ürün alımı gerçekleştiğini dile getiren Asa, “Bir önceki yıl kampanyamızı 40  bin ton ürün alımı ve 129 milyon liralık ürün alım bedeliyle kapatırken, kampanyamızda bugün itibariyle 115 milyon liralık ürün aldık. Kampanya bitiminde 28 bin ton ürün alımı tahminine karşılık 120 milyon lira ürün alım bedeli hedeflemekteyiz. Beklentilerimizin üzerinde bir alımla karşı karşıyayız” dedi.
 
BİRLİK TARİHİNDE BİR İLK
 
Hidamet Asa, ”Marmarabirlik tarihinde bir ilk olarak alımlarımızın büyük dilimini oluşturan 18-19 dane ürün bedelini peşin olarak ödemiş olup, kampanyanın bitiminden tam 7 gün sonra 16 Ocak 2015 tarihinde de ürün bedellerinin tamamını ödeyecek olmamız  Birliğimizin tarihinde yine bir ilktir” dedi.
 
 
GÜBRE VE ZİRAİ İLAÇ YARDIMI
 
 
Hidamet Asa, Marmarabirlik’in 2010 yılından bu güne kadar gübre dağıtımı yaptığını, bu yıl ise yaşanan rekolte düşüklüğü sebebiyle  destek amaçlı önemli bir kararın altına daha imza attıklarını vurguladı. Asa şöyle devam etti: 
 
”Üretici ortaklarımızın mağduriyetini göz önünde bulundurularak geçtiğimiz yıllarda gübre ve zirai ilaç borcu olup, ödeme yapamayan 4 bin ortağımızın ertelenmiş borcunu da kapsayan  seyyanen 600 lira limit tahsisinde bulunuyoruz. Destek amaçlı yeni uygulama da Marmarabirlik tarihinde ilk olup, toplam 22 milyon 889 bin liralık gübre ve zirai ilaç dağıtımı adı altında kredi  tahsisatı yapılmıştır.”
 
 
KREDİSİZ ÜRÜN ALIMLARINA
 
 
Marmarabirlik’in ürün alım bedellerini peşin ödemesi ve gübre ile zirai ilaç yardımında bulunmasının yakaladığı büyüme ivmesinin en önemli göstergesi olduğunu ifade eden Asa, ”Daha önceki yıllarda devletten aldığı kredi ile ürün bedellerini zar zor gecikmeli ödeyebilen Marmarabirlik, şimdi 1 TL’lik kredi dahi kullanmaksızın kendi öz kaynaklarıyla ürün bedellerinin tamamını peşin öder duruma gelmiştir” dedi.
 
 
HEP ÜRETİCİNİN YANINDA OLDUK
 
 
Ürün alım kampanyasını da değerlendiren Hidamet Asa, bazı bölgelerde yüzde 80’e varan ürün kaybı yaşanmasına ve buruk bir yıl geçirilmesine rağmen, mağduriyetin giderilmesi noktasında Marmarabirlik olarak hep üreticinin yanında olduklarını belirterek, ”İnşallah önümüzdeki yıllar üretici ortaklarımız için bol ve bereketli yıllar olur” temennisinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X