Zeytinde Bursa-Ege dayanışması

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, UZZK’nın birleştirici bir çatı kuruluş olması gerektiğini belirtirken; EZZİB Başkanı Er de, ”Ülkemizin ve sektörümüzün menfaati için birlikte hareket etmeye hazırız” dedi.

Zeytinde Bursa-Ege dayanışması

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyinin (UZZK) 6 Temmuz’da gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu’nda bazı usulsüzlükler yapıldığını, genel kurulun iptali için ilgili bakanlığın teftiş kuruluna yazı yazdıklarını bildirdi.

Marmarabirlik’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) Başkanı Davut Er ve yönetim kurulu üyeleri, Marmarabirlik’i ziyaret etti. Asa, ziyarette yaptığı konuşmada, UZZK’nın Olağan Genel Kurulu ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. UZZK’nın 6 Temmuz’da gerçekleştirilen Olağan Genel Kuruluna ilişkin bazı usulsüzlükler olduğunu aktaran Asa, ”Genel kurulun iptali için ilgili bakanlığın teftiş kuruluna yazımızı yazdık, gereğinin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

BİRLEŞTİRİCİ ÇATI KURULUŞU

UZKK’nın yönetmeliğinin mutlaka değişmesi, yeni üye müracaatlarının kabul edilmesi gerektiğini kaydeden Asa şöyle devam etti: ”Bakanlıktan bu konulara çözüm bekliyoruz. UZZK’nın mevcut haliyle sektörü temsil etmediğini düşünüyoruz. UZZK’da sofralık zeytin sektörünü temsil eden bir kişi bile yoktur. Sektörün tamamını kucaklayan, sektörün geleceği ve üretimin artırılmasına yönelik projeler üreten, şeffaf yöneticilik anlayışıyla şaibelere yer bırakmayan, ayrıştırıcı değil, birleştirici bir çatı kuruluşu istiyoruz.”

YANLIŞIN YANINDA YER ALMAYIZ

EZZİB Başkanı Davut Er, kısır tartışmaların içinde yer almak istemediklerini vurgulayarak, ”Bugüne kadar Marmarabirlik ile EZZİB arasında sıkıntı varmış gibi yansıtıldı. Bizler rakip değil, birbirimizin tamamlayıcısıyız, aynı zincirin halkalarıyız. Zincirin tamamı çalışırsa sektör çalışır. Siz üretirseniz, biz ihraç ederiz. Üretici kazanırsa ihracatçı kazanır. O yüzden elini taşın altına koymayanların yanında olmayız, yanlışın yanında yer almayız” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X