‘Zeytinimize sahip çıkacağız’

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, göreve geldiklerinden bu yana bir karış zeytinliği imara açmadıklarını söyledi.

‘Zeytinimize sahip çıkacağız’

ÖMER BİLİK

Zeytinliklerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Barışın ve kardeşliğin sembolü zeytinimize, zeytincimize ve toprağımıza bugüne dek sahip çıktık, bundan sonra da çıkacağız” dedi. 

Türkyılmaz, “Özellikle biz zeytinle büyüyen Mudanyalılar olarak, zeytinin kıymetini çok iyi biliriz. Bu yüzdendir ki, ilçemiz için bir master planı hazırladık. Ve bu planda tarım alanları korunarak, yarının Mudanyası’nı şekillendirdik. Nereye inşaat yapılabileceğini, nerelerinin tarım alanı olarak korunması gerektiğini planladık. Mudanyamız’da şu anda gördüğünüz inşaat çalışmaları bizden önceki belediye yönetimleri tarafından verilmiş ve kazanılmış hakların devamıdır. Bizim dönemimizde bir karış alan dahi imara açılmamıştır” diye konuştu.

Türkyılmaz, “Geçmişten günümüze onaylanmış ve yürütülmesi devam eden uygulama imar planlarının Zeytincilik Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilçemizi de konu alan bir soruşturma yürütülmektedir. Soruşturma sonucunda planların aykırılığı tespit edilerek durdurulması kararı çıkarsa, Belediyemiz tarafından gerekli iş ve işlemler bu yönde yapılacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X