Zeytinyağı tüketiminde düşüş

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Er, zeytinyağında 2015-2016 sezonu öncesi 143 bin ton olarak tahmin edilen rekoltenin 170 bin ton olarak gerçekleştiğini, bu yanılgının fiyatları da gerçeklikten uzak sevi

Zeytinyağı tüketiminde düşüş

Sezon başında bazı kesimlerin üreticiye zeytinyağının litresini 18 liranın altında satmamaları yönünde telkinde bulunduğunu belirten Er, o nedenle fiyatların bu seviyeyle başladığını, son 2-3 ayda ise 8-11 lira bandına gerilemesine rağmen ihracat ve iç piyasada önemli gerilemelerin görüldüğünü kaydetti. Er, “İhracat bağlantıları sezon öncesinde yapıldığı için sezon ortasında düşen fiyatlarla yeni müşteri bulabilmek mümkün değil. Fiyatların yüksek başlaması iç piyasayı da olumsuz etkiledi. 

İç piyasada bizim tespitlerimize göre, marketlerdeki satışlar yüzde 45’lere varan düzeylerde geriledi. Geçtiğimiz yıl kişi başına 1,5 litreyi aştığı tahmin edilen tüketim miktarı 1 litre düzeylerine kadar indi, üretilen 170 bin ton zeytinyağının şimdiye kadar ancak 80 bin ton civarı iç piyasada tüketilebildi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X