Zincir mağazalara çağrı

Perakende sektörü temsilcilerine seslenen Tüfenkci, “İstiyoruz ki zincir mağazalar 2 bin nüfusun altındaki yerlerde, mahallelerde, köylerde mağaza açmasın” dedi.

Zincir mağazalara çağrı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, perakende sektörüne yönelik önemli açıkmalar yaptı. Tüfenkci, Haliç Kongre Merkezi’nde Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından dün düzenlen ‘Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) 2016’ konferansındaki açılış konuşmasında, AVM’lere karşı olmadıklarını belirterek, “Ticari hayata çok müdahil olmak istemiyoruz. Bu çok doğru da değil. Önemli olan yerel marketler de oralarda yer alabilir, orada faaliyet gösterebilir. Ama biz şunu sizlerin katkısıyla düzenlemek istiyoruz; zincir mağazalar nüfusu 2 binin altındaki yerlerde, mahallelerde, köylerde mağaza açmasın” ifadelerini kullandı.

BUNLAR TARTIŞILSIN

Geleneksel esnafın ve marketin hayatiyet bulması gerektiğini vurgulayan Tüfenkci, “O kültürü de öldürmeyelim. Küçük yerlerde yerel zincir de olsa açılması belli bir maliyeti getiriyor. Yerel zincirler olabilir, karlılık oranları olabilir. Bunlar tartışılsın. Bizden bir düzenleme isteniyorsa bu sektörün talebi olarak, biz de bunu hayata geçirmeye varız. Buralarda kararlar çıkarsa biz de onu uygularız” diye konuştu.

HORMONLU BÜYÜME İSTEMİYORUZ

 

‘Perakendecilerin, esnafın, tüccarın Bakanıyız’ diyen Tüfenkci şöyle devam etti: ‘Karşılaştıkları her sorunda onların yanındayız. Biz ülkemiz ekonomisinin sağlam temellerle büyümesini istiyoruz. Konjonktürel hormonlu büyüme istemiyoruz’ dedi.

SERMAYE VERİMLİ KULLANILMALI

Perakendecilik sektörünü büyütmek gerektiğinin altını çizen Tüfenkci, ”Perakendeciliğin karlılık oranlarını verimli hale getirebilirsek bu sektör büyür. Bir kaç şeye dikkat etmemiz lazım. İş gücü verimlilik düzeyini yükseltmemiz şart. Hükümet olarak düzenleme yapmamız, verimliliği artırma yönünde adımlar atmamız lazım. Sermaye verimliliğini sağlamak da lazım. Siz kazanırsanız Türkiye kazanır. Sermeyenin verimli şekilde kullanılmasını istiyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X