Ziraat odalarında ÇKS yoğunluğu

Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) büyük bir yoğunluğun oluştuğunu ve yılın son bir ayına sıkıştırılan işlemler nedeniyle Türkiye genelindeki Ziraat Odaları’nda ciddi sorun yaşandığını bildirdi.

Ziraat odalarında ÇKS yoğunluğu

AYDIN FİDAN

 

Karaca, üreticilerin ÇKS kayıtlarına 31 Aralık tarihinden sonra ancak yeni elde ettikleri üretim alanlarını kayıt ettirebileceklerini bildirdi. Üreticiler ayrıca kayıt ettirdikleri üretim alanlarında yapacakları değişiklikleri ise 15 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında yapabilecekler.

BİR AYA SIKIŞTI

2015 ÇKS üretim yılı başvurularının 1 Ekim tarihi ile başladığını belirten Karaca, “Üç ay gibi bir sürede bile yetişmesi mümkün olmayan bu başvurular, 1 aylık bir döneme sıkışmıştır. Odamız mümkün olduğunca çok başvuru alabilmek için bütün personelleri ile fazla mesai yaparak ve cumartesi günleri de hizmet vererek ciddi bir gayret göstermektedir” dedi.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu ise, “Bazı değişikliklerin hesapsız ve zamansız olarak yapıldığını düşünmekteyiz” ifadelerini kullanarak sıkıntıları dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X