Zirvede kabusu yaşadılar!

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’ın 1989 metre yüksekliğine tırmanışa geçen 20 kişilik dağcı gurubunda bulunan 32 yaşındaki Ahmet Nişanot düşünce yaralandı. Boynunda hasar meydana gelen Ahmet Nişanot, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi

Zirvede kabusu yaşadılar!

Hafta sonunu geçirmek için günübirlik kamp ve gezi yapmak için Uludağ’a çıkan 20 kişilik dağcı gurubu Kuşaklıkaya pistini takip ederek 1989 metre yüksekliğindeki Maden Bölgesi’ne çıktı.

Burada kamp yapıp yürüyüş yapan ekip öğleden sonra oteller bölgesine dönmek için yürüyüşe geçtikleri esnada Ahmet Nişanot düşünce yaralandı. Kazanınh jandarmaya bildirilmesi üzerine bölgeye 5 kar motoruyla birlikte 8 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi sevk edildi. 

Ekipler tarafından boynunda incinme olduğu belirlenen ve ilk müdahalesi yapılan Ahmet Nişanot 112 Sağlık Merkezi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Yürüyüş esnasında yorgun düşen dört dağcı ise kar motorlarıyla oteller bölgesine indirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X