Zirveye ambargo

Bursa’da gerçekleştirilen Judo Süper Ligi son ayağında bayanlarda ve erkeklerde İstanbul BB sezonu şampiyon olarak tamamlarken, 1. Lig’de Konya Seydişehir zirveyi bırakmadı. 1. Lig’de bayanlarda ikinci olan Bursagücü ise önümüzdeki sezon Süper lig’de müca

Zirveye ambargo

RECAİ UYSAL

2014 Türkiye Judo Ligleri’nde şampiyonlar Bursa’da belli oldu. Spor Toto Süper Lig ve Büyükler 1. Lig Final müsabakaları Atıcılar Çok Amaçlı Spor Salonu’nda tamamlandı. 

2 gün boyunca nefes kesen mücadelelerin sonunda Süper Lig bayan ve erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediyespor, şampiyon olurken, 1. Lig’de hem bayanlar hem erkeklerde Konya Seydişehir zirveyi kaptırmadı. Bu arada Bayanlar 1. Lig’de mücadele eden Bursagücü de sezonu ikinci sırada tamamladı ve adını Süper Lig’e yazdırdı.

ŞAMPİYONLUĞU KAPTIRMADILAR

14-15 Haziran’da Konya’da gerçekleştirilen ilk 2 etap maçlarıyla başlayan liglerin son ayağı büyük heyecana sahne oldu. 2 gün süren müsabakalar sonunda Süper Lig bayanlarda İstanbul BB 42 puanla zirvede yer alırken, Ankara EGO 33 puanla ikinci ve Galatasaray 30 puanla 3. oldu. Bayanlar Süper Lig’de de İstanbul BB şampiyonluğu kaptırmadı. 39 puan toplayan İstanbul BB’nin ardından aynı puanla geçtiğimiz hafta Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Galatasaray ikinci olurken, 27 puanla Trabzonspor üçüncü sırada yer aldı. Bayanlar Süper Lig’de Osmangazi Belediyespor son sıada yer aldı ve 1. Lig’e düştü.

TERFİLER BUGÜN BAŞLIYOR

8’er takımın katıldığı 1. Lig’de de müsabakalar nefes kesti. Ligde bayanlarda Konya Seydişehir 36 puan toplayarak birincilik kürsüsüne çıkarken, Bursagücü 33 puanla ikinci sırada yer aldı. Bu 2 ekip önümüzdeki yıl Süper Lig’de mücadele etme hakkını kazanırken, üçüncülük 30 puanla Manisa Büyükşehir Belediyespor’un oldu. 1. Lig erkeklerde de 27 puanla Konya Seydişehir şampiyonluğa ulaşırken, aynı puana sahip Samsun ASP ikinci oldu. Ligde üçüncülük kürsüsüne ise Sarıyer Belediyespor çıktı. 

Osmangazi Belediyespor 1. lig erkeklere ise 6. sırada yer aldı. Bu arada organizasyonda 1. Lig’e Terfi maçları ise bugün yapılacak. Karşılaşmalara şu ana kadar 17 erkek, 11 bayan takımı kayıt yaptırırken, ilk 2’ye giren ekipler adını 1. Lig’e yazdıracak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X