Zirveye hücum!

İstanbul’da 3 gün süren organizasyonda Osmangazi Belediyesporlu badmintoncular fırtına gibi esti.

Zirveye hücum!

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na kota almak için dünya sıralamasına puan veren Uluslararası Badminton Olimpiyat Elemeleri Puan Turnuvası’nda Bursa ekibinden Cemre Fere teklerde altın, Neslihan Kılıç-Ahmet Oruç, Berkay Çicen-Tayfur Taşdemir ve Cemre Fere-Neslihan Kılıç çiftelrde bronz madalya kazandı.

Uluslararası Badminton Olimpiyat Elemeleri Puan Turnuvası, final müsabakalarıyla İstanbul’da sona ererken, Türk sporcular 11 madalya elde etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Fatih Spor Kompmeksi’nde gerçekleştirilen ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na kota almak için dünya sıralamasına puan veren organizasyonda, Osmangazi Belediyesporlu Cemre Fere şampiyonluk kupasının sahibi oldu. 3 gün süren turnuvada 26 ülkeden 186 sporcu mücadele ederken, Badminton Milli Takımı, 109 sporcuyla yer aldı. Dağıtılan 20 madalyanın 11’ini Türk sporcular aldı.

BAŞARI TAÇLANDI

Şampiyonada Osmangazi Belediyesporlu badmintoncular başarılı sonuçlara imza atarken, 1 altın, 3 bronz madalya kazandılar. Nefes kesen organizasyonda Bursa ekibi sporcusu Cemre Fere, rakiplerini bir bir geçerken, finalde de aldığı galibiyet altın madalyanın sahibi oldu. Başarılı sporcunun elde ettiği derece Osmangazi Belediyespor’un da başarısını taçlandırdı. Organizasyonda ayrıca Bursa ekibi sporcularından Neslihan Kılıç-Ahmet Oruç çifti mix, Berkay Çicen-Tayfur Taşdemir ikilisi çift erkekler ve Cemre Fere-Neslihan Kılıç ikilisi de çift kızlarda bronz madalya almayı başardı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X