Zirveye talep 4 katına çıktı

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Uludağ, son 6 yılın en hareketli kış sezonunu yaşadı. Kar kalınlığının 3 metreye kadar yükseldiği Uludağ’da önceki yıllara göre talebin yüzde 80 daha fazla olması ve yatak kapasitesinin da yeterli olmaması nedeniyle

Zirveye talep 4 katına çıktı

8 bin yatak kapasitesine sahip olan Uludağ’da 15 günlük sömestr tatili ve WinterFest festivalinin aynı zaman dilimine denk gelmesi nedeniyle oluşan yoğunluk turizmcilerin hem yüzünü güldürdü, hem de başka çare bulmaya yöneltti.

Geçtiğimiz yıllarda sömestr tatili nedeniyle Uludağ’a günlük çıkanların sayısı 6 bin olurken, teleferiğin de oteller bölgesine çıkmasıyla birlikte bu rakam 20 binin üzerine çıktı. Uludağ’daki oteller rezervasyonları tamamen kapatırken, yurt dışından gelen rezervasyonlara ise farklı çözüm yolları arandı.

“BU YIL DOLULUK ORANI YÜZDE 100’ÜN ALTINA DÜŞMEDİ”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Uludağ’da son 6 yılın en yoğun kar yağışının görüldüğünü belirterek, “Kayak turizminin merkezi Uludağ’da bu yıl yağan kar hepimizin yüzünü güldürdü. Bir yandan kar kalınlığının 2,5 metrenin üzerinde olması, diğer yandan sömestr tatili ve WinterFest’in yoğunluğu ile birlikte teleferiğin de oteller bölgesine çıkması yoğunluğu 4 katına çıkardı. Önceki yıllarda otellerin doluluk oranı en fazla yüzde 90’larda kalırken, bu yıl yüzde 100’ün altına düşmedi” dedi.

YATAK KAPASİTESİNE GÜNÜBİRLİK FORMÜLÜ

Yurt dışından Uludağ’a yoğun talebin olduğuna dikkat çeken Akkuş, “Bu yıl yurt dışından Uludağ’a yapılmak istenen rezervasyon rakamı 3’e katladı. Sömestr tatili ve WinterFest, zaten otelleri doldurmuştu. Biz de dernek olarak bu talepleri geri çevirmemek adına teleferiğin oteller bölgesine çıkması nedeniyle yurt dışı rezervasyonları şehir merkezindeki otellerde değerlendirip günübirlik Uludağ’a çıkarma projemizi hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

“SON 6 YILIN EN GÜZEL ULUDAĞ’INI YAŞIYORUZ”

Yatak kapasitesinin Uludağ’da yetersiz olduğuna vurgu yapan Akkuş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Uludağ’da yatak kapasitesi 8 bin civarında. Bu yıl Uludağ’a rezervasyon talebi ise 15 binin üzerinde oldu. Bu da yatak kapasitesinin ne kadar yetersiz olduğunu gösteriyor. Son 6 yılda kar yağışının en güzel olduğu bir yıl geçiriyoruz. Uludağ’a talebin çokluğu, kar yağışının doyurucu olmasına da bağlı. Uludağ’da herkesi sevindiren bu talebin önümüzdeki yıllarda da olacağını düşünüyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X