Zirveye yelken açtılar

Üçüncü ayağı gerçekleştirilen Eker-BYK Trofesi yine büyük heyecana sahne oldu

Zirveye yelken açtılar

İki gün süren organizasyonda IRC sınıfında Gemlik Yelken Kulübü, Evolution, IRC Gezi sınıfından Yavuz Tavus Mavi Deniz, Destek A sınıfında Ender Avcu’nun Reina ve Destek B’de ise Gemlik Yelken Kulübü, Ladies Team Piranha isimli teknesiyle birinci oldu.

Güney Marmara’nın yıllardır başarıyla devam eden etkinliği Eker-BYK Trofesi’nin bu yılki üçüncü ayak yarışları olan Uludağ Kupası, Tirilye’de gerçekleşti. Eker-BYK Trofesi 2016’nın üçüncü ayak yarışları olan iki günlük Uludağ Kupası, büyük heyecana sahne olurken, kürsü sahiplerini buldu. Bursa Yelken Kulübü’nün, Eker’in sponsorluğunda gerçekleştirdiği organizasyon Gemlik Körfezi’nde gerçekleşti. Nefes kesen yarışların ilk gününde coğrafi rota, Tirilye-Güzelyalı-Kapaklı-Tirilye olarak planlanmasına rağmen,yetersiz rüzgâr nedeniyle Tirilye-Güzelyalı-Tirilye alternatif rotası gerçekleştirildi. 

SADUN BORO’YA SAYGI

İkinci gün ise Tirilye önünde gerçekleşen sosis rota yarışı ile devam etti. Ancak hava, planlanan iki adet şamandıra yarışına izin vermedi ve ancak tek yarış gerçekleşebildi. Yarışlar öncesinde bir yıl önce aramızdan ayrılan büyük denizci, Sadun Boro anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve denize çiçek bırakıldı. Büyük heyecanın yaşandığı organizasyonda IRC sınıfında Gemlik Yelken Kulübü, Evolution isimli teknesiyle ilk sırada yer alırken, Ahmet Eker, Eker Yayık Ayran isimli teknesiyle ikinci oldu.

KÜRSÜYÜ ES GEÇMEDİLER

IRC Gezi sınıfından Yavuz Tavus Mavi Deniz isimli teknesiyle zirveye çıkarken, Sinin Uluvar, Mekik isimli teknesiyle ikinci, Veli Kaynar da Mermaid isimli teknesiyle üçüncü sırada yer aldı. Ender Avcu’nun Reina isimli teknesiyle Destek A sınıfında birinci olurken, Cengiz Esenkul, Destina ile ikinci ve Soner Amcaoğlu da Salamis ile üçüncü oldu. Destek B’de ise Gemlik Yelken Kulübü, Ladies Team Piranha ile birinci Tofaş Team, S.O.S ile ikinci ve Emre Özgen de Alesta ile üçüncülük kürsüsüne çıktı. Trofe’nin dördüncü ayak yarışları Cumhuriyet Kupası, 29-30 Ekim tarihlerinde yine Tirilye’den start alacak.

Yarışların ödül töreni, her zaman olduğu gibi Eker’in ev sahipliğinde, Tirilye ana mendireği üzerinde yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X