‘Avrupalılar seçimlerinde bile Türkiye’yi konuşuyorlar’

Başbakan Yıldırım, “Avrupalılar seçimlerinde bile Türkiye’yi konuşuyorlar. Türkiye sadece kendi geleceğine değil Avrupalıların seçimlerine de ayar veriyor. Onların ırkçılık, İslam ve Türk düşmanlığına fren veriyor.” dedi.

‘Avrupalılar seçimlerinde bile Türkiye’yi konuşuyorlar’

Başbakan Binali Yıldırım, geçen ay yaşanan depremden en çok etkilen Ayvacık ilçesine bağlı Yukarıköy köyünde vatandaşlara hitap etti.

 

Depremden sonra Ayvacık’a geleceğine dair söz verdiğini hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

 

“Bugün Çanakkale tarihi bir gün yaşıyor. Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünü törenle kutladık ama bir şey daha yaptık. Çanakkale Boğazı’na bir inci gerdanlık takacağız. Bugün 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temelini de attık. Hayırlı, uğurlu olsun. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşacak Türkiye’yi geleceğe hazırlayacak çocuklarımızın, torunlarımızın, mutlu yarınları için 16 Nisan’ı unutmuyoruz. 16 Nisan’da tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet için ‘evet’. İşte o Avrupa’dakilere Kandil’dekilere FETÖ’cülere inat evet. İnşallah Türkiye’nin aydınlık yarınlarına kapıları hep beraber açacağız. Türkiye büyük bir devlet. Büyük devlet olduğu nereden belli? Bakın, Avrupalılar seçimlerinde bile Türkiye’yi konuşuyorlar. Türkiye sadece kendi geleceğine değil Avrupalıların seçimlerine de ayar veriyor. Onların ırkçılık, İslam ve Türk düşmanlığına fren veriyor.”

 

Yıldırım, konuşmasının ardından konteyner kentte incelemelerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Başbakan Yıldırım’a, eşi Semiha Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Bülent Turan ile AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam eşlik etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X