BBP’den ittifak açıklaması: Kanaatimiz var kararımız yok

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Best FM’de Ufuk Karcı ile ‘Konuşan Türkiye’ programına katılarak gündemi değerlendirdi.

BBP’den ittifak açıklaması: Kanaatimiz var kararımız yok

Destici, seçim ittifakı konusundaki bir soruyu şöyle yanıtladı: ‘Yasalar çıktıktan sonra çıkan sonuca göre isteyen istediği şekilde pozisyon alır. Onlar kendi kararlarıdır. Kararımdan dolayı bizi birilerinin karalamasına hakkı yoktur. Ben AK Parti ve MHP ile birlikte bir seçim ittifakı yaparak seçimlere katılmak istiyorsam bu da yasal hale getirilmişse bundan daha doğal ne olabilir. Zaten 16 Nisan’da birlikte evet demişiz. Onun ötesinde biz milliyetçi, maneviyatçı kesimleriz. Daha geriye gidilse 1969 senesine kadar milliyetçi, maneviyatçı dediğimiz milliyetçi damar, İslamcı damar, talebe birliklerinde, komünizme karşı mücadele derneklerinde hep birlikteydiler.’

Kendi Cumhurbaşkanı adaylarını çıkarıp çıkarmayacaklarına yönelik bir soru üzerine, henüz yetkili kurulları toplayıp bir karar vermediklerini anlatan Destici, ‘Sayın Cumhurbaşkanı çıkıp aday olduğunu açıklarsa biz de ondan sonra kurullarımızı toplar ve kanaatimizi bir karara çeviririz. Şu anda bir kanaatimiz var ama kararımız yok’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X