BTSO’dan çifte işbirliği

‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ mottosuyla çalışmalarını aralıksız sürdüren ve birçok projeyi hayata geçiren BTSO, Türkiye’ye örnek oldu. Farklı illerdeki Oda ve Borsa’lar BTSO ile işbirliği için sıraya girdi.

BTSO’dan çifte işbirliği

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Erzincan kent protokolü ve Çorlu iş dünyası temsilcilerini ağırladı. Önceki gün Oda hizmet binasında gerçekleşen toplantıda, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeşlik protokolü imzalayan Oda, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ile de stratejik işbirliğine imza attı. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın örnek projelere imza attığını belirterek, Oda olarak son 6 yıldır Türkiye’ye rol model olan bir çok projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. Söz konusu sürede 40’a yakın makro proje yürüttüklerini vurgulayan Burkay şu bilgileri verdi: ‘’Bu 40 projeden sadece bir tanesi Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB). Toplamda 25 milyar dolar yatırım potansiyeli olan ve şu ana kadar 700 milyon liranın üzerinde bir kaynak harcadığımız devasa proje. Önümüzdeki sene artık fabrika bacalarının tütmeye başlayacağı ve 2018 krizinden sonra da piyasaların toparlanmasıyla hem Bursa’nın hem de Türkiye’nin ihracatına çok önemli katkı koyacak olan Türkiye’nin önemli bir vizyon projesi. Yine BUTGEM, KOBİ OSB, BUTEKOM, Model Fabrika ve GUHEM projelerimiz hepsi ilgili bakanlıkların destekleriyle hayata geçirdiğimiz sadece Bursa’mızın ve bölgemizin değil, Türkiye’mizin de yeni sanayi devrimine geçişinde sembol projeler arasında bulunuyor.”

LİDERLİK ROLÜ GELİŞECEK

Türkiye’nin büyüme hedeflerine katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Burkay, Erzincan’ın kalkınmasında Bursa’nın bilgi ve birikimiyle birlikte yatırım gücünü bölgesel kalkınma anlayışıyla hayata geçirmek için bir arada olduklarını anlattı. Burkay, ‘’BTSO olarak bölgemizdeki stratejik işbirliği protokollerimize bir yenisini ekledik. Çorlu, ülkemizde sanayinin en hızlı geliştiği bölgelerin başında yer almaktadır. Stratejik işbirliğiyle Marmara Havzası’nın ülke hedeflerimizdeki liderlik rolü daha da gelişecektir” diye konuştu.

VİZYON PROJELERİN ADRESİ

Vali Yakup Canbolat, ülkelerde refah ve gelişmişliğin eşit şekilde dağıtılması gerektiğine işaret ederek, Erzincan’ın yatırım almaya hazır bir şehir olduğunu belirterek, ‘’Bu ziyaret iki şehir arasında yeni işbirliklerinin olmasını sağlayacaktır” dedi. BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur da, Bursa’nın Türkiye’yi hedeflerine taşıyacak vizyon projelerin adresi haline geldiğini ifade etti.

ERZİNCAN’DAN YATIRIM DAVETİ

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan’ın uygun teşvik uygulamalarına rağmen yeterli derecede yatırım alamadığının altını çizdi. Kentte 6’ncı bölge teşviklerinin uygulandığını hatırlatan Arslantaş, ‘’Erzincan aynı zamanda yatay bir şehirleşmenin olduğu Türkiye’nin depreme en hazırlıklı şehridir. OSB’miz karma bir OSB. Her sektörde yatırım yapılabilecek kapasiteye sahibiz. İş dünyası temsilcilerimizin yatırım için Erzincan’ı her zaman gündemlerinde tutmalarını istiyoruz” dedi. Açılış konuşmalarının ardından BTSO, Erzincan TSO ile kardeşlik, Çorlu TSO ile de stratejik işbirliğini protokolü imzaladı. Törenin ardından BTSO’nun ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X