Bursalının hayali yeniden Yeşil Bursa’da yaşamak! Bursalıları en çok neler kaygılandırıyor?

Bursa Uludağ’ı, yemyeşil ovası, asırlık ağaçları, parkları, bahçeleriyle adının önüne “Yeşil” sıfatı konan bir kentti…

Bursalının hayali yeniden Yeşil Bursa’da yaşamak! Bursalıları en çok neler kaygılandırıyor?

Gel zaman git zaman nüfus arttı, yapılar çoğaldı ve yeşil azaldı. Ama Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan geniş katılımlı bir kamuoyu araştırması gösterdi ki Bursalılar eski Yeşil Bursa’yı özlüyor.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan bu araştırmanın sonuçlarını okurlarıyla paylaşıyor. Yılmaz yazısında Bursalıların nasıl bir Bursa istediklerinin yanı sıra en çok nelerden kaygı duyduklarını da aktarıyor.

Bursa’nın gelecek kaygısı: Trafik ve Suriyeliler
 

Büyükşehir için yapılan 10 bin kişilik dev ankette 2026’daki Bursa kaygıları da var.

Kenti yönetenlerin oluşturduğu sorumlu paydaşlar grubundakilerin kaygı listesinde ilk 3 sırayı “trafik, plansız yapılanma, Suriyeliler ve göç” alırken esnaf kaygılarını “trafik, Suriyeliler ve göç, aşırı betonlaşma” olarak sıralıyor.

Ankette muhtarların kaygı listesi “Suriyeliler ve göç, trafik, plansız yapılaşma” olarak sıralanırken vatandaş da “Suriyeliler ve göç, pahalılık, şehir yönetiminde başarısızlık” kaygı sıralaması yapıyor.

Araştırmanın ortaya çıkardığı tüm gerçekleri ve Ahmet Emin Yılmaz’ın analizlerini okumak için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X