Bursa’nın en değerli arazisi! Böylesi yok…

Yunuseli, Soğukkuyu, Hürriyet, Adalet, İstiklal mahallelerindeki binaların sur duvarları gibi çevrelediği Yunuseli Havaalanı, adeta çölün ortasındaki vaha gibi kaldı.

Bursa’nın en değerli arazisi! Böylesi yok…

Burası 134 hektarlık alanıyla Bursa’nın en değerli arazisi… Hem de yeşile hasret kent merkezinin akciğeri… Bugünlerde Yunuseli Havaalanı’nın nasıl kullanılacağı, ya da nasıl kullanılmaması gerektiği tartışılıyor.

Bu tartışmalarda konut yapılaşmasına açılmaması tezi öne çıkıyor. Bursa’da başka da böyle boş arazi yok. Atılacak adımdan geri dönüş olmayacağı için de, kentin ortak kararıyla bir sonuca varmak gerekiyor.

Yunuseli Havaalanı için en kritik uyarı, geçen dönem Osmangazi Belediye meclisi MHP Grubu Sözcüsü olan Cemil Aydın’dan geldi. Aydın, “Burası rezerv imar alanı olarak düşünülmemeli.” dedi.

Haberi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinden okuyucularıyla paylaştı.

Çölün ortasındaki vaha gibi kaldı: Yunuseli Havaalanı en değerli yer!

Fotoğrafa bakarken geçmiş gözümüzde canlandı… Yunuseli Havaalanı’ndan önce THY ve Sönmez Hava Yolları ile İstanbul’a uçulan yılları anımsadık.

80’li yıllarda Bursa Valisi olan Zekai Gümüşdiş’in büyük uçakların inebilmesi için havaalanının güneybatısındaki tepeyi kamu araçlarıyla kaldırdığı günler aklımıza geldi.

Ardından…

90’lı yıllarda dönemin Devlet Bakanı olarak hükümetin iki numaralı adamı pozisyonunda olan Cavit Çağlar’ın çabasıyla havaalanı ışıklandırılıp gece uçuşlarına açıldı.

Çağlar büyük uçakların inebilmesi için pisti mevcut yolun ve derenin üzerinden uzatmak da istemişti, ama “Tarlalara uçak inmesin” kampanyası başlatılınca vazgeçti. Ne var ki, o tarlalar şimdi konutlarla dolu.

Zaten…

Yunuseli Havaalanı arazisini kritik hale getiren de bu. Çevresinde müthiş bir yapılaşma ortaya çıktı.

Örneğin…

Timsah Arena’nın karşısından, dere boyu yol kenarı yüksek yapılaşmaya açıldı. Bir zamanlar iki kattan yükseğine izin verilmeyen Soğukkuyu, Hürriyet, Adalet, İstiklal mahallelerindeki yapılaşma havaalanını sardı.

Yunuseli’nde yepyeni bir kent oluştu.

İşte…

Tüm bunların ortasında çöldeki vaha gibi kalan Yunuseli Havaalanı 134 hektarlık alanıyla kentin en değerli arazisi haline geldi.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X