Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atanmış olan da görevden alınabilir

Suriye’deki gelişmelerin istenilen istikamette gitmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, atama kararlarıyla ilgili, “Her an her şey olabilir, atanmış olan da görevden alınabilir. Başarısızlık kitabımızda yer almıyor” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atanmış olan da görevden alınabilir

Güney Afrika ziyareti öncesi açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yapacağı görüşmeyle ilgili, “Şu anda tabii Suriye’deki gelişmeler, gerek Tel Rıfat gerek Münbiç olsun istenilen istikamette henüz gelişmedi. İstenilen istikamette gelişmiş olan tek yer Afrin, Cerablus, El Bab’dır. Bazı görüşmeler ve anlaşmaları Münbiç ve Tel Rifat konusunda da yaptık. Bunları A’dan Z’ye tekrar ele alacağız. İdlib konusu var, tekrar ele alacağız. Buralarda her an her şey olabiliyor” ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Suriye’deki gelişmeler istenilen istikamette henüz gelişmedi. Tek yer Afrin, Cerablus, El Bab” dedi.

TÜRKİYE’NİN İRAN YAPTIRIMLARINA KARŞI TAVRI

Erdoğan, “Türkiye’nin İran yaptırımlarına karşı tavrı nedir?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Yaptırımlarla ilgili şunu bilmemiz lazım. ABD nasıl bir stratejik ortağımız ise, nasıl bir model ortağımız ise, bizim diğer stratejik ortaklıklarımızla ilişkiyi kesmek, ülkeler arasındaki bağımsızlık anlayışımıza ters düşer. Hem komşumuz, hem stratejik ortağımız olacak… Biz onlardan öyle ürünler alıyoruz ki, almadığımız zaman benim ülkemin dış politikasında neler olacak? Biz bunları sayın Obama döneminde de zaten söyledik. Şu anda da aynısını söylüyoruz. Şimdi yine bunların iletilmesi bizi üzmektedir. Şu ana kadar sayın başkan iyi bir duruş sergilemiştir. Biz bu duruşun ilerleyen süreçte de devam edeceğine inanıyorum. Arkadaşlar gerekli düşüncelerimizi alıp dönmüşlerdir. Temenni ediyorum ki yanlış adımlar atılmamış olsun.”

‘BAŞARISIZLIK BİZİM KİTABIMIZDA YER ALMIYOR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni atamalara ilişkin, “Biraz merak etmenizde fayda var, çalışıyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlara kimleri atayalım diye düşünüyoruz. Birçok arkadaşımızın ismi üzerinde görüş birliğine vardığımız gibi… Kendileriyle görüşmemiz sonucunda da şuraya atayalım dediğimiz insanlar olacaktır. Her an her şey olabilir. Bunu bilmeniz lazım. Atanmış olan da tekrar görevden alınabilir. Biz burada başarıyı öncelikli olarak ele alıyoruz. Başarısızlık bizim sistemimizde, kitabımızda yer almıyor” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X