El Bab’da en acı nöbet!

Şehit Astsubay Osman Açıkgöz için El Bab’daki cephede tutulan nöbet yürek dağladı. Çatışmadan hemen sonra çekilen bu karede şehidin en yakın silah arkadaşı, yani body’si hayatının en zor nöbetini tutarken görüntülendi.

El Bab’da en acı nöbet!

Astsubay Osman Açıkgöz, 7 Ocak’ta El Bab’da şehit düştü. Kahramanmaraşlı olan 25 yaşındaki Açıkgöz, memleketi Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde defnedildi. Cenaze töreninden günler sonra paylaşılan bir fotoğraf şehidin ateşini yeniden korladı. Çatışmadan hemen sonra çekilen fotoğrafta, şehidin cansız bedeni kamuflaja sarılı ve üzerinde Türk bayrağı serilmiş duruyor. Çatışmada omuz omuz çarpıştığı body’si ise hazır ol vaziyette nöbet tutuyor. Bu acı nöbete ise ‘şehit nöbeti’ deniyor…

 

2 bin yıllık gelenek

 

Fotoğrafı yorumlayan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, bu nöbetin 2 bin yıllık ordu geleneğinin bir parçası olduğunu söyledi ve şu bilgileri paylaştı: “Şehidimiz uyku tulumunun içine konmuş, buna kamuflaj kefeni denir. Kamuflaj kefeni ise yattığı dağ matının üzerine konmuş. Şehit nöbetini en yakın arkadaş tutar. Genelde bu body’si olur. Nakil gerçekleşinceye kadar hazır olda bekler. Zaten fotoğrafa da baktığımızda nöbet tutan arkadaşının kamuflajında çamur var. Demek ki cepheden, çatışmadan gelmiş.”

 

Her anında yanında…

 

“Body nöbet tutar ama bu aslında acı bir yolculuğun da başlangıcıdır. Şehidin uğurlanması sırasında en yakınındaki kişi onun yanından bir an olsun bile ayrılmaz. Çatışma alanından helikopter ile hastaneye götürülürken de yanındadır. Yıkanmasında da hazır bulunur. Aileye teslim edilirken de hep şehidin yanındadır. Mezarına toprak atılırken de oradadır… İnsan bu fotoğrafı gördüğünde gözleri doluyor. Bir ordunun, silah arkadaşlarının şehidine verdiği önemin fotoğrafıdır bu… Türk ordusunda şahadet en büyük onurdur. Şehit nöbeti tutmak ise en acı onur…”

 

Kamuflaj kefeni

 

Şehidin içinde yattığı uyku tulumuna, kamuflaj kefeni deniyor…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X