İstihdam Fuarı İnegöl için kazanım oldu

İnegöl’de gerçekleştirilen İstihdam Fuarı’nın ardından  kasım ayında işe yerleştirmelerde önemli bir artış sağlandığı belirtildi. 

İstihdam Fuarı İnegöl için kazanım oldu

Geçtiğimiz ay İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın koordinasyonunda düzenlenen İnegöl 1. İstihdam Fuarı’nın değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, iki gün süren İstihdam Seferberliği Buluşması’na ait veriler paylaşıldı. İnegöl İşkur Şube Müdürü Ahmet Baştürk, “Bin 350 kişinin fuarımızı ziyaret ettiğini görüyoruz. Fuarda yer alan firmalara CV bırakan kişi sayısı da 2 bin 52. Firmaların birebir görüşmesi de bin 515 kişi. Yıl ortalamamız aylık 400 civarında işe yerleştirme oranındaydı. Ekim ayındaki işe yerleştirmemiz 393. Fakat kasım ayındaki işe yerleştirme oranımız 864 oldu. Bu, aylık ortalamanın yaklaşık 400 üzerinde” dedi.

KAPSAM GENİŞLETİLMELİ…

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl da İnegöl’ün, işin, aşın, istihdamın, sanayinin, üretimin ve ihracatın yoğun olduğu bir yerleşim yeri olduğunu ifade ederek, fuar kapsamının çevre ilçeleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini kaydetti. Fuarın önemine vurgu yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da, “İşverenimizle işgücünü bir araya getirerek onların açık olan pozisyonlarıyla ihtiyacı olan işgücünü ortada buluşturarak bu katkıyı gerçekleştirmiş oluyoruz. İş arayan kişi için kesinlikle geç kalınmış bir durum söz konusu değil. Kişi kendisine kısa ve orta vadeli kariyer planı yapsa, üniversite mezunu da olur, meslek sahibi de olur” diye konuştu.

Fuarın başarılı olduğunu ifade eden Kaymakam Ali Akça ise, “İnegöl üretim noktasında model şehir. Bu şehrin ortaya çıkmasında müteşebbislerimizin ve işadamlarınız oluşturduğu kurumsal yapıların, belediyemizin ve İş-Kur’un katkıları gurur duyulacak seviyede. İstihdam Fuarımızı diğer fuarlarımız gibi kurumsal hale getireceğimizi belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X