Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
1986 yılıydı… Dönemin ANAP’lı belediye meclis üyeleri grubu yeni Bursa adıyla öçel bir planlama başlattılar. İzmir Yolu’ndaki Beşevler Mezarlığı arkasında kooperatiflerle yeni bir kent hedefleniyordu.
“İstanbul’daki Ataşehir gibi” olacaktı.
O dönem…
Rahmetli Mümin Gençoğlu’nun sahibi olduğu Hakimiyet Gazetesi’nde çalışıyorduk. Ahmet Utlu arkadaşımızın yakaladığı haberi “Atakent geliyor” başlığıyla manşete taşıdık.
Sonrasında…
Ataevler adını alan bölgeden 1987’de yeni Bursa olarak Nilüfer doğdu. Nilüfer Belediyesi ilk seçimi de 1989’da yapıldı.
35 yılda…
Bursa’nın en planlı ve düzenli ilçesi olarak gelişen, başka ilçelerde yaşayanların ilk fırsatta gelip yerleşmeyi hedeflediği yer olan Nilüfer çok büyüdü.
Ne var ki…
Son dönemlerde, modern ilçe özelliğinin önüne geçen toplumsal algılar oluştu.
31 Mart’ta…
CHP’li Başkan Turgay Erdem’den yine CHP’li Başkan Şadi Özdemir’e geçen Nilüfer’de yeni yönetimin neler yapacağı merak ediliyor.
Gördüğümüz kadarıyla…
Yeni Başkan Şadi Özdemir ilk olarak Başkan Yardımcısı sayısını azaltıp; 4’ü siyasi 5’i bürokrat 9 başkan yardımcısını, 3’ü siyasi, 4’ü bürokrat 7’ye indirdi.
Şimdi de…
Algıyı değiştirmek için belediye müdürlükleri yeniden düzenliyor. Halen 27 olan şube müdürleri sayısı azalacak. Bazı müdürlükler de birleştirilecek.
Bu noktada…
Nilüfer Belediyesi’nde çalışan sayısının fazlalığı bir başka sorun. Yıldırım Belediyesi’nin 2 bin 200 personeli varken Nilüfer Belediyesi’nin 3 bin 004 personelinin olması şaşırtıcı.
Üstelik…
Özdemir’in adaylığının açıklanması sonrası 200 civarı yeni personel alınmış.
Bir sıkıntı da şu:
Nilüfer Belediyesi’nin bu ay İller Bankası’ndan alması gereken pay 119 milyon lira, ama gelen 60 milyon lira.
Şimdilerde…
Algıyı değiştirmek için idari yapıyı düzenleyen Özdemir, gelen parayla hizmetin nasıl yürütüleceğini de planlamaya çalışıyor.
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…