Kayyumdaki şirketlerin değeri 56,5 milyar lira

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyumluğunda idare edilen 955 şirket bulunduğunu belirterek, ‘Bunların aktif büyüklükleri toplam 56,5 milyar lira’ dedi.

Kayyumdaki şirketlerin değeri 56,5 milyar lira

Söz konusu şirketlerin öz kaynaklarının 19,8 milyar lira seviyesine çıktığını dile getiren Gülal, çalışan sayısının da 44 bin 622 kişi vurgulayarak, ”Bu şirketler genel olarak yüzde 27 seviyesinde büyüdü’ diye konuştu.

TMSF kayyumluğundaki şirketlere bir milli servet gözüyle baktıklarının altını çizen Gülal, ”Bir irtifa kaybı olsun istemiyoruz. Bu şirketlerin katma değer üretmeye devam etmesi lazım. Biz Boydak Holding’i devraldığımızda bu grubun 383 milyon dolar banka borcu vardı.

Bu 2 yıllık süreç içerisinde 245 milyon dolar borç ödemesi gerçekleştirdik. Bugün holdingin toplam borcu 138 milyon dolar seviyesinde’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X