Kosova Türk Öğretmenler Derneği’nin yeni başkanı belli oldu

1994 yılından bu yana faal olan Kosova Türk Öğretmenler Derneği – KTÖD, yeni yönetim ve başkanını seçti.

Kosova Türk Öğretmenler Derneği’nin yeni başkanı belli oldu

Kosova Türk Öğretmenler Derneği yeni başkanlık görevine Türkiye mezunu Akif Gaş, oy çokluğuyla yeni başkan olarak seçildi. Prizren’deki Çiryazi Kardeşler İlköğretim okulunda düzenlenen toplantıda Kosova genelinden Türk eğitimciler katıldı. 1994 yılından bu yana Kosovalı Türk eğitimcileri çatısı altında toplayan Kosova Türk Öğretmenler Derneği, 39 kişiden oluşan yeni yönetim kurulu üyelerini ve yönetim kurulu başkanını seçti. Kosova genelinden Türk eğitimcilerin katıldığı toplantı, uzun yıllar Türk eğitimine hizmet veren merhum eğitimciler için saygı duruşuyla başladı.

 

Toplantı Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Orhan Volkan’ın, 2 yıldır yürüttüğü dernek başkanlık görevinde gerçekleştirmiş olduğu faaliyet raporunun okumasıyla devam etti. Kosova genelinde Türkçe eğitimin verildiği okullardan eğitimcilerin katıldığı meclis toplantısında, 39 kişiden oluşan yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi. Toplantının devamında yeni yönetim kurulu başkanı için eğitimci Akif Gaş, Erol Kala ve Abdülhadi Kantarci aday olarak belirlendi. Kapalı zarfla yapılan oylamada; Abdülhadi Kantarci 3, Erol Kala 14 oy alırken, 15 oyla Akif Gaş Kosova Türk Öğretmenler Derneği’nin – KTÖD yeni başkanı olarak seçildi.

 

Türkiye’de eğitimini tamamlayan ve halen Doktora eğitimine devam etmekte olan Emin Duraku İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı ve Kosova Türk Öğretmenler Derneği – KTÖD yeni Başkanı Akif Gaş, Kosova genelindeki yeni yönetim kurulu üyeleriyle çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X