Kurşunlu çileğinde son hasat yapılıyor

İnegöl’e bağlı Kurşunlu Mahallesi’nde üretimi yapılan çilekte son hasat yapılıyor. Bu yıl 8 kez ürün alınan çilek hasadının aralık ayına kadar sürmesi bekleniyor.

Kurşunlu çileğinde son hasat yapılıyor

Kurşunlu Mahallesi’nde yaklaşık 20 bin dönüm alanda üretimi gerçekleştirilen çilekte yılın son hasadı yapılıyor. Havaların iyi gitmesi sayesinde bu yıl 8 kez toplanan yediveren cinsi çileğin hasadının, aralık ayına kadar süreceği bildirildi. Ancak çilek üreticisinin bu yıl kelebek ve böceklerin sayısında artış olması nedeniyle sıkıntı yaşadığı ifade ediliyor.

ÜRÜN BU YIL GÜZEL…

Mahallenin tek geçim kaynağı olan çilek, Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor. Çilek üreticisi Vedat Karaboğa, ‘Hasat bu yıl oldukça güzel, ama böceklerle mücadelemiz zor geçti. Mayıs ayından itibaren toplamaya devam ediyoruz. Bu hasadımız son. Fiyatlar ilk 3 ile 4 lira arasındaydı.

Ancak şimdi son hasatlar olduğundan dolayı fiyatlarda biraz artış var. 6 TL’ye kadar çıktı. Bu yıl böcekle, kelebekle mücadelede zorlandık. Bazı tarlalarda kurumalar doldu. Verim iyiydi, ama maliyetler yüksek. Burada iki türlü çilek yetiştiriyoruz. Biri sera yöntemiyle diğeri açıktan. Sera ile yapmamızın sebebi yağışlardan korumak’ diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X